• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Türkiye Rusya`ya inanmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Suriye savaşı her gün şiddetlenerek devam etmektedir. Dün düşman olanlar bugün dost oldular. Dost olanlar ise düşman olup karşımıza dikildiler. Suriye`de vahşetin en büyüğünü sergileyen Rusya bugün bizim dostumuz oldu ve bizden eskisi gibi ses çıkmıyor. Hastaneleri, okulları, pazarları bombalayan Rusya tüm dünyada lanetlenirken nedense Türk basınında aleyhinde pek bir şey söylenmez oldu. Bu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi bilinmez ama burada söylemem gerekir ki atalarımız, haksızlık karşısında susanı dilsiz şeytana benzetmişlerdir. Buradan şu noktaya gelmek istiyorum. Türkiye Suriye konusunda çok hassas davranan ve sınırlarını Suriyelilere açan bir ülkedir. Kardeş bir halk olarak gördüğü Suriyelilere elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yazık ki daha düne kadar Suriye konusundaki Türkiye`nin karşısındaki en büyük engel olan Rusya bugün bir dost haline geldi. Dün Rusya sivilleri bombalarken Türk medyası durmadan sabah akşam Rusya`yı kınıyordu. Rusya saldırılarını azaltmış değil, tam aksine çoğaltmış durumda. Ama görüyoruz ki Türkiye basınında şu anda pek ses çıkmıyor.

Bugün Halep Rusya taraftan durmadan bombalanırken Türk basını dünkü gibi tepkisini ortaya koymuyor. Bu Rusya ile Türkiye`nin arasında dost rüzgârlar estiği için olabilir mi? Ama unutmamak lazım ki dostluk kurdukları Rusya Halep`i bombalamaya devam ederek Türkiye`yi pek ciddiye almadığını göstermiş oluyor. Dünya kamuoyunda Rusya`nın Suriye`de bozulan imajını Türkiye ile yeniden kazanabileceğini söyleyen Rus basını Türkiye`nin aleyhinde rahatlıkla haber çizip yazarken neden Türk basını sükûnetini koruyor. Rusya ile yeniden ilişkileri düzenlerken iyice Suriye savaşına giren Türkiye, oyuna gelmemeli. Türkiye ile AB arasında sert rüzgârlar eserken kendisi AB ile ilişkilerine önem veren Rusya`nın liderlik ettiği Şangay beşlisine girerek Türkiye, AB düşmanlığından başka bir şey kazanamaz. AP`nin yaptığı açıklamalara aldırmadan AB ile ilişkilere önem verilmeli. AB güven konusunda Rusya`dan bin kat iyidir. Rusya üzerindeki kanı atacak birini arıyor. Boğaza kadar Müslümanların kanı içindeki Rusya ile ilişkiler kurarken Türkiye çok hassas davranmalı.

ABD ve Rusya arasındaki anlaşmalardan basına çıkan haberlerden daha fazlasını kimse bilmiyor. Türkiye Batı ile ilişkilerde çok dikkatli davranmak zorundadır. Batı için Rusya her ne kadar düşman görünse de ona Türkiye`den cana daha yakındır.  Türk basını ise Suriye`de yaptıkları katliamlar konusunda Rusya`ya acımamalı. Rusya Suriye`de Müslümanları bombaladığı sürece kötüdür. Türkiye devletinin her attığı adım basın tarafından olumlu yorumlanmasının sonucu, olumsuz olabilir. Rusya sadece köprüyü geçene kadar Türkiye ile dost kalır. Çünkü bu Rusya`nın tabiatıdır. Bir de şunu unutmamak gerekir ki son yaşananlardan sonra, son on beş sene içinde hep birileri tarafından aldatılan hükümet, bu sefer de aldatılıyor olmasın.

Müslim Horasani`ye Emevi Devleti`nin yıkılmasının sebebini sorulduğunda şu cevabı verdi: “Dostlarını uzaklaştırdılar; düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırdıkları düşmanlar, dost olmadı ama uzaklaştırdıkları dostlar, düşman oldu!”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir