• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Yurt yangını ile ilgili 8 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - (AA) Kozan Cumhuriyet Başsavcılığından, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili yurtta görevli 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Yangında 12 kişinin hayatını katbettiği, 24 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yurt müdürü de gözaltına alındı

Açıklamada, cumhuriyet savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerin yangının meydana geldiği özel öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulduğu aktarılarak, "Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma kapsamında öğrenci yurdunda görevli olan 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir