• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
AÖF Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıköğretim sınavı hafta sonu 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşti. Şimdi binlerce aday sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasını bekliyor. Soru ve cevapların ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz bir bilgi gelmedi. Öğrencilerin Açıköğretim'in internet sitesini takip etmeleri gerekiyor. Bilindiği gibi sınav sisteminde değişikliğe gidildi. Yeni uygulamaya göre 4 yanlış bir doğruyu eksiltiyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Merak edilen en önemli soru ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı. Sınava giren adaylar Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinden sınav sonuçları ve diğer tüm bilgilere Anadolu üniversitesi internet portalı: https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim ulaşabilecekler. 

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıköğretim vize sınavlarının ardından gerçekleşen final sınavlarının tarihleri ise; 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü olarak belirtildi. Ardından yapılacak olan bahar dönemi vizeleri ise 15 Nisan – 16 Nisan 2017 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek. Önümüzdeki yılın son finalleri ise 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak. Bütün sınavların sona ermesinden sonra yapılan tek ders sınavının tarihi ise 15 Temmuz 2016 Cumartesi olarak belirlendi.

SINAV SİSTEMİ DEĞİŞTİ

YÜksek Öğretim Kurumu'nun yenilediği sistemle artık 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Bu sistem ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kullanılıyor. Aynı sistem artık Açıköğretim'de okuyan öğrenciler için de uygulanacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN konuyla ilgili olarak; YÖK'ün AÖF'te belirli bir standart uygulamak istediğini söyledi. Naci Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistemin usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını belirtti. Buna göre, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor.

Tek soruyu yanlış yapan öğrencinin 0.25 puan doğru hanesinden eksilecek.

DERSLERDE HANGİ İÇERİKLER OLACAK?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze dersleri Güz Dönemi yurt çapında 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü bitecek.

AÖF 2016 – 2017 Öğretim Yılı Sonbahar Dönemi'nde yüzyüze öğretimi yapılacakdersler şöyle:

Genel Muhasebe I

Osmanlı Türkçesine Giriş I

Mikro İktisat

İstatistik I

Matematik I

İktisada Giriş IMaliyet Muhasebesi

Finansal Yönetim I

İngilizce I

Arapça I

Arapça III

Bu haberler de ilginizi çekebilir