• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Ağrı'da 'drone' kullanımı yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valiliği, il sınırları içerisinde insansız hava aracının (drone) kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgede yasaklandığını bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "ilimiz merkez ve ilçelerimizde bulunan valilik, kaymakamlık, askeri bölge, bina, tesisler ve lojmanları, adliye binası ve lojmanları, emniyet binası, tesis ve lojmanları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanları, irtifadan bağımsız olarak havalimanlarının meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yönde uzunlamasına 22 kilometrelik alandaki uçuşlar, helikopter pistleri ve cezaevlerinin üstünde, notam (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde insansız hava aracı (drone) kullanımı yasaklanmıştır." denildi.

Her türlü insansız hava araçlarını alan, temin eden ve kullanan kişilerin en yakın kolluk kuvvetlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelinin bildirmesi gerektiği belirtilen açıklamada, tedbirlere aykırı davranan kişilere 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı kaydedildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir