• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
"Doğruhaber`in yayın politikası birilerini ciddi bir şekilde rahatsız etmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Gazetesine yönelik gerçekleşen silahlı ve molotoflu saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) Doğruhaber Gazetesi`ne yönelik saldırıyı lanetledi.

Saldırıyı, hakkı haykırmaktan çekinmeyen basını susturmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiren İSMEDDER, yaptığı açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğunu, saldırganların ve arkasındakilerin bir an önce bulunması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, “Saldırıyı gerçekleştiren karanlık eller ve saldırganları yönlendiren şer odaklarını lanetliyoruz. Basın ve medyaya yönelik bu susturma girişimi ilk olmadığı gibi İslam beldelerinde cirit atan haçlı-siyonist ve güdümünde tuttuğu taşeron odaklar olduğu müddetçe son da bulmayacaktır.” denildi.

Saldırıda can kaybı ve yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunun ifade edildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Esenler ilçesinde bulunan gazete binasına gece saat 03.40 sularında gerçekleştirilen silahlı ve molotoflu saldırıda Allah`a şükür can kaybı ya da yaralanmalar olmazken maddi hasar meydana gelmiştir. Başta Doğruhaber Gazetesi olmak üzere aynı bina içerisinde bulunan İnzar Dergisi, Nisanur Dergisi ve stüdyosu bulunan Rehber TV, çalışanları ve yöneticilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah, zalimler topluluğuna fırsat vermesin, planlarını başlarına geçirsin diyoruz.”

Doğruhaber Gazetesi daha önceleri de hedef alınmıştı

Açıklamanın devamında, “Sekiz yıllık yayın hayatında doğrulardan şaşmayan Doğruhaber Gazetesi, öyle görünüyor ki sürdürdüğü yayın politikasıyla birilerini ciddi bir şekilde rahatsız etmiştir. Hatırlanacağı üzere geçmişte de bugünkü FETÖ yapılanmasının savcı-polis ayağıyla delil aranmaksızın gazete ve dergi binasına haksız ve hukuksuz şekilde baskınlar gerçekleştirilmiş, mağduriyetler oluşturulmuştu. Şimdi de silahlı ve molotoflu saldırının gerçekleştirilmiş olması, karanlık odaklara rağmen Doğruhaber`in doğru bildiğinden şaşmadığının bir göstergesidir. Haftalık yayın hayatını sürdüren Doğruhaber`in özellikle 1 Kasım`da günlük olacağı haberinin kamuoyunda duyulmasıyla birlikte bu saldırının gerçekleşiyor olması da ayrıca manidardır.” denildi.

Özgür basın susturulamaz!

Saldırganların bulunmasına yönelik gerekli tahkikatın hassasiyetle yapılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “ ‘Özgür basın susturulamaz` söylemi sadece kendilerine yönelik saldırılarda devreye giren, İslami basına yapılması halinde sesi çıkmayan kartel medyanın yanlı, ikiyüzlü tutumunu da artık anlamakta güçlük çekmiyoruz. Diğer yandan İslami basın diyebileceğimiz kesimlerin de Doğruhaber Gazetesine yönelik saldırı karşısında sessiz kalması ya da ciddi bir ses vermemesinin, kardeşlik hukuku çerçevesinde değerlendirildiğinde kabul edilemez olduğunu da vurguluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Haftalık Doğruhaber Gazetesinin günlük yayına geçme aşamasının önemli olduğunun kaydedildiği açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“İSMEDDER olarak; yazar ve muhabirlerinin de üyelerimiz arasında bulunduğu Doğruhaber Gazetesinin saldırı ve tehditlerden çekinmeden yayın hayatına artık günlük devam edecek olmasını çok önemli bir adım olarak görüyor ve Allah`tan kendilerine muvaffakiyetler diliyoruz. Saldırının 1 Kasım`a bir hafta kala yapılmış olması Doğruhaber Gazetesinin yayın politikasının karanlık odakları ne denli rahatsız ettiğini de ortaya koymuştur. İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) olarak Doğruhaber Gazetesi`ne yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunarak adaletin tecelli etmesini temenni ediyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir