• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Kur`an Nesli Platformu, adına yakışır bir nesil yetiştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Kur`an Nesli Platformunun ‘Ekim Ayı Namaz Ayı` sloganıyla Ekim ayını namaz ayı ilan etmesiyle platforma bağlı STK`lar, Türkiye genelinde çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyor. Yoğun ilgi gören etkinliklerde 6-10 yaş arası çocuklara belirli bir program çerçevesinde namaz eğitimi veriliyor ardından çocukların namaz kılmayı öğrendiklerine dair bir sertifika veriliyor. Çocuklar namaz kılmayı öğrenmenin sevincini yaşarken aldıkları sertifikanın da gururunu yaşıyorlar. İşte bu hafta Kur`an Nesli Platformuna bağlı STK`ların düzenledikleri o birbirinden renkli namaz etkinlikleri:

DİYARBAKIR

Kur`an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii`nde düzenlenen “Gözümün Nuru Namaz” etkinliğine, 6-11 yaş aralığında yüzlerce çocuk katıldı. Çocuklara 15 günlük namaz eğitimlerinin ardından, platform yetkilileri tarafından namaz sertifikaları ve hediyeleri verildi. Öğle namazını cemaatle kılan çocuklar, etkinlik çerçevesinde namazın önemi ve ne anlam ifade ettiğini uygulamalı bir şekilde gösterdi. Çevredeki halkın da büyük beğenisini toplayan çocuklar, öğle namazını cemaatle kıldıktan sonra eğitim sertifikalarını ve hediyelerini aldılar.

İSTANBUL

Kur`an Nesli Platformu İstanbul İl Koordinatörlüğü tarafından ‘Gözümün Nuru Namaz` adıyla düzenlenen programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül ve ‘Namaz Gönüllüleri Platformu` kurucularından Abdullah Yıldız katıldı. Sunuculuğunu Serdar Ayhan`ın yaptığı program, Hafız İlyas Yeşilmen`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programın açılış konuşmasını Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül yaptı. Namazın ferdi faydalarının yanı sıra toplumsal faydalarına da değinen Gönül, “Namaz aslında sadece sahibini dönüştürmüyor, namaz aynı zamanda toplumu da dönüştürüyor. Toplumu da bir inkılap yaparak dönüştürüyor. Hepimiz namazlarımızda Müslümanların birliği için dua ediyoruz. Namaz günde 5 defa toplumu, Müslümanları bir araya getiriyor” şeklinde konuştu. Programda konuşan Namaz Gönüllüleri Platformu kurucularından Abdullah Yıldız, “İslam namaz dinidir. Dosdoğru dimdik bu dini ayağa kaldıracak, dinin direği mesabesinde olan tevhid inancının, tüm Peygamberlerin, Efendimize kadar hepsinin insanlığa tebliğ ettiği dinin adı tevhid dinidir, İslam dinidir ve bunların esası namazdır. Allah(cc) Peygamberlik vazifesini verdikten sonra hemen ilk cümle, ilk emir, ilk talimat, ilk ibadet namazdır.” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP

Gaziantep`te 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programı düzenledi. Kur`an Nesli Platformu üyesi Gaziantep İmam Hatipler Derneği (İmam Hatip-Der) tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen program, Ekrem Kaplan`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, daha sonra Gaziantep İmam Hatip-Der Başkanı Abdulkadir Aydoğan`ın açılış konuşması ile devam etti. Programa katılan çocukların ezbere okuduğu Kur`an, Hadis, dua ve Esmaül Hüsna programa katılan katılımcılardan büyük beğeni topladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar Hoca, namazın hayatımıza yön vermesi gerektiğini belirterek, namazını günlük hayatına taşıyamayan bir insanın kılmış olduğu namazın eksik kaldığına dikkat çekti.

MARDİN

Mardin`de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Dost-Der) 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinliği düzenledi. 15 gün boyunca dernek binasında yaklaşık 50 kız ve erkek çocuğa namaz eğitim veren dernek yetkilileri, eğitimlerin sonunda sertifikaları ile hediyeleri vererek programı bitirdi. Programın son gününde dernek binasından Fuat Yağcı Camiine yürüyen çocuklar, yol boyunca Peygamber efendimizin “Namaz dinin direğidir, namaz müminin miracıdır ve hayat namazla güzel” sloganları attı. Çevrede vatandaşların da büyük beğenisini alan çocuklar, öğle namazını cemaatle kıldıktan sonra eğitim sertifikalarını ve hediyelerini aldılar.

KAYSERİ

Kayseri`de, Kur`an Nesli Platformu üyesi Umut-Der, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programı düzenledi. Programda, çocuklara abdest ve namaz anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi. Hocalarıyla birlikte Kurşunlu Camii`ne giden erkek çocuklar şadırvanda abdest aldıktan sonra birlikte saf tutup namaz kıldılar. Konuyla ilgili bilgi veren dernek yetkilileri, programın hafta sonları olacağını ve 23 Ekim`de biteceğini söyleyerek, 30 Ekim Pazar günü ise büyük bir etkinlikle çocuklara hediyelerinin verileceğini belirttiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir