• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Cennet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müminlerin dostudur cennet. İmanlı kişiler cennete girmek ister. Allah cenneti biz müminler için yaptığı, müminlerin mükâfatlandırıldığı bir yerdir. Cennet için herhangi bir azık hazırlamasak bu sefer cehennem için azık hazırlamış oluruz. İşte o zaman cehennemi boylarız. (Allah bizleri cehennem ateşinden korusun). Cehenneme girenlerin vay haline! Cehennem öyle bir yerdir ki, adını bile duymak istemediğimiz, Kâfirlerin gireceği, müminlerin ise korktuğu yerdir. Eyvah! Eyvah ey yolcu! Geçen ömrümüze Eyvah! Zayi ettiğimiz ömrümüze Eyvah! Eyvah! Zaman atı aldı başını gidiyor, sonsuzluğa doğru. Eyvah ey yolcu! Unutma. Sende Bu atın üzerindesin. Ve hala etrafını seyrederken o şeylere dalıp gidiyorsun Ey yolcu! Unutma. Sen zaman atına binip ölüm durağında inecek ve hesaba çekileceksin. Ey yolcu bu diyardan göçme vaktin. Geç şimdi. Eğer azığın çoksa ne mutlu sana ne mutlu sana ey yolcu ne mutlu sana. Eğer azığın yoksa eyvahlar sana eyvahlar sana ey yolcu yazıklar sana. Bizim cennet için uğraşmamız birilerini rahatsız ediyor, demek ki! Ama biz zalimlere karşı, Kâfirlere karşı yekvücut, tek vücut olacağız(inşallah). Zalimlere, Kâfirlere karşı hep direneceğiz, Allah`ın rızasına yaklaşmak, Allah`ın azabından uzak durmak için. Direneceğiz! Direneceğiz! Direneceğiz! Amed(Diyarbakır) semalarında yürüyen ŞEHİT TURAN gibi" ŞEHİT RİYAD gibi. Bizlerde çalışacağız. Şehit olmak, şehadetle müjdelenmek için kurban eti dağıtacağız. Tıpkı ŞEHİT YASİN, ŞEHİT HASAN, ŞEHİT HÜSEYİN gibi. Canımız sana feda olsun ya Muhammed Mustafa, Canımız sana kurban olsun ya Rahman ve Rahim olan Allah. Allah`ın rızasını kazanmak için hep çalışacağız. Bizleri engellemek isteyenlere aldırmayacağız. Şırnağın Cizre ilçesinde vurulan Şehit Abdulah Deniz amcamız gibi çıkacağız ve: -Lanet olsun sizlere, Allah sizi kahretsin, diyeceğiz. Bu halimiz ölünceye kadar devam edecek. Arkamızdan öyle bir nesil bırakacağız ki, bu nesil Allah`ın davasını öyle bir sürdürecek ki, Cenneti sevdiren, Cehennemden korkutan bir nesil, bir sevda bırakacağız inşallah. Allah hepimizden razı olsun. Gelecek yazımızda tekrar görüşmek ümidi ile. Alla`ın selamı hepinizin üzerine olsun.


Muhammed Kılınç / Mardin (Kızıltepe) - Yaş: 14

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Mardin İlimizin Kızıltepe İlçesinden Muhammed KILIÇ  Kardeşimiz: Herkes sıkıntıları konuşur Fakat sıkıntılar neticesinde verilecek mükafatlardan cenneti konuşmaz ya da sıkıntı çekenler haya ederek konuşmaz.Oysaki Rabbimiz; Allah`a inanıp hayırlı işler yapanları mükafatlandırcağını altından ırmaklar akan cennetlere sokacağını vaad ediyor.
Sadece onun rızasını gözetenler ahlaki bir davranış sergileyerek pek mükafatları konuşmaz.Onun rızasını gözettikten sonra gerisi teferuaatır Anlayışını sergileyerek örnek olmak isterler ya da canlarını,mallarını vererek erdemli,izzetli bir duruş sergilerler.Böyle düşünen insanlar konuşmaktan ziyade amel işler.

Yol doğru olduktan sonra her türlü yolculuk güzeldir.Yeter ki doğru yolda olalım gidişat ona olsun derler.Rabbim bizleri doğru insanlarla doğru yolda yürümeyi nasip etsin.Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz.Teşekkürler.Yeni Paylaşımlarınızı bekliyoruz.Allah`a emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir