• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
İlahi Aşk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan değil mi işte… Kendisi gibi bir insana âşık oluyor, ona bağlanıyor, ondan başkasını sevmem hatta ölürüm diyor. İnsan değil mi, sevdiğinden ötürü başını açan ya da kapatan. Sen ilahi aşktan daha büyük aşk mı dersin bunlara.

Aşka örnek ver desem dersin Ferhatla Şirin, Leyla ile Mecnun... Şimdi sıra sende, sen sor bana… Ben sana ne derim biliyor musun? Sümeyye`nin bedeninden, Bilali Habeşin kızgın çölünden, Cafer`in kolundan, Ammar`ın yetim kalışından bahsederim. İşte gerçek aşk budur, aşkla kavrulmak aşkla yanmak budur. Herkes Şirinle Ferhat aşkında kalmış. Oysaki Şirinide Ferhatıda yaratan bir Mevla var. Gerçek aşkı bulanlarda var, tek ve gerçek aşkın Allah aşkı olduğunu düşünenler var. Peki onlar nerede, nerde yaşarlar aşklarını?
Yusufi medresede. Soğuk ve küçüktür onların aşklarını yaşadığı yer… Lakin o kadarda büyük, küçücük hücrelere sığmayacak kadar büyük…
Aşk Kuran satırlarındadır... Herkesin gerçek aşkla yanması dileğiyle…

Şadiye Yıldırım / Konya - Yaş: 14


Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Konya İlimizden Şadiye YILDIRIM Bacımız:Bazı kavramların tanımı insanlar arasında farklılık arz eder.örneğin aşk kavramını herkes soyut olarak düşünürken aslında ilahi aşk örnekleri tamamen gerçek ve ütopik olmayan örneklerle sabittir. Bilal gibi habbab gibi cafer gibi...
Bu güzel insanlar, ilahi aşkın en güzel örnekleridir. Yaratana kul olmak ve Resulune itaat için her türlü cefaya sabr etmişlerdir.Bu kadar cefaya sabr eden başka bir anlayış var mı?Bu anlayışı çekemeyen yapılar, düşünceler,  İnsanları oyalamak ve zihinleri bulandırmak için soyut kavramları kullanmışlardır.
İnsanımız hiçbir zaman kavuşamayan bu örneklerini batı felsefesinden almışlardır. Beşeri düşünceler üzerinde kafa yoran ve anlatılan bu mitolojik örneklere inanmak isteyen insanımız, neden kendi gerçekleriyle yüzleşmez? Bizleri yoktan var eden bütün sıkıntılarımıza rehber olan kudreti ya da gönderdiği kitaptaki örnekleri dikkate almaz? Bunları aklım selim düşünmek gerekir.
Duygularını  güzel ifade etmişsin.Teşekkürler.Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.Allaha emanet olunuz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir