• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...

Elektrikle ilgili sıkıntılarda erişim sıkıntısını ortadan kaldıracak çağrı merkezleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla tek tek açılıyor. Denizli'nin ardından bugün de Bakan'ın katılımıyla Adana'da çağrı merkezi açıldı.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Türkmenbaşı Bulvarı'nda, Enerjisa'ya ait elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik katıldı.

Çağrı Merkezi'nin açılışında konuşan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Elektrik sistem noktasında altyapıya yönelik çalışmalar var. Mayıs ayında Trabzon'da 21 dağıtım bölgemizin temsilcileriyle paylaşımlarda bulunduk. Net bir fotoğraf çektik. Belirlenen çözüm kriterleri neler? Avrupa Mükemmelik Kalite Ödülleri'nden başlayarak vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalar başlattık. 21 bölgenin yöneticileri süreçle ilgili olumlu geri dönüşte bulundu.

Sürecin en önemli adımlardan biri iletişim noktasında vatandaşın şikayeti kısmına müdahale ettik. Sıkıntı olabilir, eksik olabilir tamam ama siz dakikalarca telefonun bir ucunda insanımızı bekletiyorsanız müşteri memnuniyetinden bahsedemeyiz. Çağrı merkezi 2 bin küsür, teknik 4-5 gibi olmak üzere Türkiye çapında 7 bin istihdamla 20-30 bin kişiye ulaşacağız. Süreç yıl sonuna kadar tamamlanacak. Müşteri memnuniyeti çerçevesinde önemli adım atmış olacağız.

İletim altyapısı açısından da önemli bir sürece gidiyoruz. Yapacağımız iş çok. Yeni tarifenin belirlendiği, yoğun bir mesai ile işi yönetenlere teşekkür etmek isteriz. Bu çerçevede 2016 tarifesiyle önümüzdeki 5 yıl için planlama takvimleri ortaya koyduk. Talimat verdik, ama talimatla olmuyor. Biri talimat verir, televizyondan konuşur, talimat verdim der. Aşağıdaki bürokrat arkadaşlar gülmeye başlıyor. Talimat vermekle kalmayıp, takip sürecini başlatacağız.

Enerji yatırımlarımızda her yıl yüzde 4-5 büyüme yakalıyoruz. Sektörde düzenleyici, denetleyici ve takip edici bir rolümüz var. Elektriğin iletim ve üretim aşamasında da önemli değişiklikler oluyor. Yerli kömür ve güneş enerjisi ihalesini yeni yılla birlikte yapacağız."

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUM, KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ'

Ağustos ayında Bakan Albayrak elektrik dağıtım sektörüne “Çağrı merkezi yatırımlarını ekim ayına kadar tamamlayın” uyarısında bulunarak “İstediğimiz performansı yakalamaları lazım. Yakından takip ediyorum. İyileşme yoksa külahları değişeceğiz" demişti.

haber7