• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Baba (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün ağladığımda yine yoktun yanımda baba… Kalbimde taşan hüzün, sessiz ve yalnız süzülüyordu avuçlarıma… Yine hayal bahçemde sarıldım sana… Ağladım hıçkırıklarla sarsıla sarsıla… Medresemin duvarlarını aşıp koşarak gelmek istedim Ankara F Tipi`nin acımasız zindanına… Ama olmadı, gelemedim sana baba… Yıllar, aylar, günler ve tağutlar izin vermiyor sana kavuşmaya, ümitsiz de değilim baba… Ümitliyim yüce Rabbimden yana… Fakat tahammül sınırlarımın sonlarındayım baba… Artık zor geliyor seni beklemek… Her gece hayal sefinem ile yanına gelmekten, başımı bağrına koyup şefkatli ve mahzun gözlerine bakmaktan usandım!.. Çünkü ben seni artık “Hayal bahçeleri”nde değil, hakiki bahçelerde görmek istiyorum… Kokunu yalnızlık fezamda değil, yanında koklamak istiyorum… Yaz gecelerinde göğün küçük yıldızının gönlünde seni izlemek yerine; başımı omuzuna yaslayıp o yıldızı beraber seyre dalmak istiyorum her gece… Her sabah fotoğrafını elime alıp bakmak yerine; minik bir busen el ile uyanıp, bakmak istiyorum o gül güzeli güzel yüzüne… Zindanın soğuk duvarları arasında ve fotoğraflarındaki bir anlık şefkatinle beslenmek yerine; gün boyu gıdamı almak istiyorum seninle…

İsimsiz KAHRAMAN

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Dünya beyin uzmanları: yaratan, bizlere bazı yetenekleri vermişse bunları kullanmalıyız. Eğer bunların kullanılması engelleniyorsa hesabı bir gün yaratıcı tarafından sorulacaktır. Eğer insanlar bu yüzyılda özgürce düşünemiyorlarsa düşünenler, demir kapılar ardına yıllarca haps ediliyorsa ve bu insanların çocukları, babalarının özlemini çekip hayal kurmakta zorlanıyorsa bunların hesabı sorulmayacak mı?
Belki bu dünyada bazı şeyler bazı insanlara kalır diye düşünebiliriz. Fakat inanç ve değer sahipleri iyi bilmeli ki zerre kadar iyiliklerin ve kötülüklerin hesabı kâinatı yaratan tarafından sorulacaktır. Özelikle ümeyye bin haleflerin ebu cehillerin yaptıkları kendilerine fayda vermedikleri gibi onların yolundan gidip insanlara zulüm edenler boğazların düğümlendiği bir günde ne yapacaklar merak ediyorum. Kul hakkıyla hakka nasıl hesap verecekler? Rabbim bizleri kul hakkıyla kendisinin karşısına çıkanlardan eylemesin. Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allaha emanet olunuz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir