• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Biri “Kral çıplak!” dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Filipinler devlet başkanı Rodrigo Duterte, herkesin bildiği; ama kimsenin pek dillendirmediği gerçekleri dile getiriyor ve bu da bazılarını rahatsız ediyor.

Duterte, bir süredir uyuşturucu ile giriştiği mücadelede kararlı adımlar atıyor. Devlet Başkanı, “Ülkedeki son uyuşturucu üreticisi öldürülene dek bizim mücadelemiz devam edecek, bunun kökü kazınana kadar daha çok kişi ölecek” şeklinde açıklamalar yapıyor.

2 ay içerisinde 2400 uyuşturucu kaçakçısının öldürüldüğü ülkede batılı ülkeler “yargısız infaz” yapıldığını iddia ediyorlar. Devlet Başkanı Duterte`nin uyuşturucu ile mücadelede kaçakçıları vuran vatandaş ve güvenlik mensupları hakkında işlem yapılmayacağını söylemesi batılıların tepkisini çekiyor.

Geçen haftalarda Duterte`nin kendisini eleştiren Obama için kullandığı “o. çocuğu” sözü eleştirilmiş, Duterte, Obama için o sözü kullanmadığını, onun yerine “p.ç kurusu” dediğini belirtmişti. Rodrigo Duterte, uyuşturucu ticaretine karşı giriştiği savaşta “yasal sınırlar içerisinde” kaldığını ifade ederek, “Çocuk mu öldürdüm? Esed ya da diğer idiotlar gibi bomba mı attım?” diyerek kendini savunmuştu.

Bu arada ABD`de polisin siyahlara uyguladığı ırkçı şiddete de değinen Duterte, şu çelişkiye dikkat çekmişti:

“Ey ABD, neden ülkedeki siyahları öldürüyorsunuz? Savunmasız ve teslim halindeyken bile vuruyorsunuz onları. Sayıları kaç olursa olsun, bu tam bir insan hakları ihlali”
Bu arada geçmişi ve tarihine bakmadan kendisini eleştiren AB ülkelerinin açıklamaları Duterte`yi biraz daha öfkelendirdi. “Kral çıplak!” demenin tam zamanıydı ve Filipinler devlet başkanı tam da bunu yaptı:

“AB ülkeleri ikiyüzlü. Tarih kitaplarında, ansiklopedilerde geçen olaylara bakın. Hepsinde onlar var... İngiltere, Fransa... AB ülkeleri şimdi kalkmış beni kınıyorlar. Amerika ve Avrupa`nın “çürük yumurtalar” diye düşündüğü Filipinlilerin öldürülmesi eski bir mesele ve şimdi insan haklarından bahsediyorlar.”
Birkaç kişi daha sesini yükseltse belki bu kadar pervasız davranmazlar…

Bu haberler de ilginizi çekebilir