• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Sabır Ve Nimeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayat mücadelemizde hem mutlu ve başarılı anlarımız hem de sıkıntı ve stresli anlarımız olur.

Örneğin geçmişimizde abilerimiz nice sıkıntılar, işkenceler, zindanlar, yıkıcı sarsıntılar ve muhaceratlar yaşamışlardır. Ama bütün bu sıkıntılara karşı sabır silahlarını kullanarak bütün bunların üstesinden gelmişlerdir. Allah'a hamd ve senalar olsun ki abilerimiz sabırla kazanan taraf olmuşlardır.

Allah`ın koyduğu bu imtihandan başarıyla geçmişlerdir. Ve bu imtihandan tecrübe kazanarak önümüzdeki imtihanlara yöneliriz inşallah. Çünkü yüce Allah ayeti kerimede “Sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi zannediyorsunuz” buyurmuştur. Gelin biraz daha geçmişe gidip Resulullah ve ashabının çektiği sıkıntılar, hicretler, boykotlar, işkenceler ve açlıktan karınlara bağlanan taşlara bakalım. O sıkıntılara bakalım ama bütün bu sıkıntılara sabır edip taşlanarak kovuldukları Taif'i, Mekke'yi fethettiler. İslam`ı dünyanın dört bir yanına yaymışlardır. Rabbimiz ayeti kerimede şöyle buyurmuştur: “Sizleri biraz korku, açlık, candan ve hasılatan eksilterek imtihan edeceğiz ve o sabredenleri müjdele”

Görüyoruz ki küfür yine boş durmuyor. Suriyeden, yurt içinden mecburi göçler gerçekleşiyor. Bunlara karşı sabır silahımızı kullanarak inşaallah bunların üstesinden geleceğiz. Muhacirlere karşı ensar olalım ve beraber sabır edip bu sıkıntıların üstesinden gelelim inşaallah. Etrafımıza bakalım sabrın ne kadar güzel bir nimet olduğuna şahit olalım. Allah bizleri tıpkı sahabe döneminde ve önceki yıllardaki abilerimiz gibi sabredenlerden eylesin. Bunu unutmayalım ki Allah sevdiği kullarını sıkıntılarla imtihan eder. Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır...

 

Abdulcelil Polat / Şanlıurfa - Yaş: 17

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Şanlı Urfa ilimizden Abdulcelil POLAT Kardeşimiz: Dünyada çoğu zaman haksızlıklarla karşılaşıyoruz.Tarihte de bu böyle olmuştur.Hep zalimler mazlumları ezmiştir.Bizleri ezen, taşlayanlar bizlere kurşun sıkanlar gün gelmiştir bizde hayat bulmuşlardır.
Bu yüzden biz kendimiz olmaya çalışalım.Biz kendimiz olursak diğerleri bizim yerimizde olmak için her türlü fedakarlığı göstermeye çalışır.Çünkü biz yolculuğun kısa ve rahat olduğuna inanmıyoruz.Bizler uzun soluklu koşanlarız.Onlar kısa koşmaya alıştığı için uzun yolculukta bizlerin soluğuna ihtiyaçları olacaktır.Bunu kısa vadede anlayanlara elbette ki koşacağız.
Bunu anlamayanlara da Allahtan anlamaları için dua edeceğiz.Dua edelim ki hep beraber Allah`ın merhametinden faydalanabilelim.Rabbim; darda kalanların arada kalanların zorda kalanların yardımcısı olsun.
Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz.Teşekkürler.Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.Allaha emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir