• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Peygamber Sevdalıları Adana Merkez Camii`nde bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından, Kurban Bayramı`nın 3`üncü günü bayramlaşma merasimi düzenledi.

Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda ikindi namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra, HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan teşrik tekbirleri getirerek bayramlaştığı programda lokum ikram edilip gül suyu dağıtıldı.

Bayramlaşma programında Yusufiler unutulmadı

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Sözcüsü İsa Emre, İslam`ın şiarlarından olan bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi. Emre ayrıca bayramın İslam ümmetinin vahdetine, 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının kurtuluşlarına vesile olmasını temenni ettiklerini ifade ederek tüm İslam âleminin Kurban Bayramı`nı tebrik etti.

“Bayramlar, kardeşlik ve dayanışma açısından büyük fırsat”

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir de tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti. Müslümanların zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Demir, bu dönemlerde dini bayramların kardeşlik ve dayanışma açısından fırsat olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz ise Peygamber Sevdalıları Platformunun her bayram Adana Merkez Camide düzenlediği bayramlaşma programlarının kardeşlik ve dayanışma açısından örnek teşkil ettiğini ifade etti.

“HÜDA PAR olarak Yusufiler için elimizden geleni yapacağız”

Bayram dolayısıyla 90`lı yıllarda PKK tarafından şehit edilenlerin aileleri ile 28 Şubat FETÖ mağduru Yusufilerin ailelerini ziyaret edip bayramlaştıklarını belirten Yavuz, “Bu ziyaretlerimizde bu ailelerin mağduriyetlerini daha yakından görüp anladık. İnşallah bu vesile ile özellikle Yusufilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR olarak inşallah elimizden geleni yapacağız. Bu işin takipçisi olacağız.”diye konuştu.

Tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Yavuz, bayramın özellikle Yusufi mahkumların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

Bayramlaşma programına katılan Adana 28 Şubat ve FÖTÖ Mağdurları İnisiyatifi Sözcüsü Orhan Erkuş da Yusufilerin dışarıda olacağı bir bayram temennisinde bulunarak tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

Bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin manevi bir ortam oluşturduğunu söylediler.

Düzenlenen organizasyondan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin her bayram devam etmesini istediler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar  daha sonra dağıldılar. (İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir