• DOLAR 32.517
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2490.457
  • ...
Şehit Şemsettin Ve Nuri Aktaş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber 

Şemsettin Akdaş 38, kardeşi Nuri Akdaş ise henüz 25 yaşındaydı. Bu iki kardeş 02 Eylül 1994 tarihinde Batman`ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı(Derakire) köyü yakınlarında PKK tarafından şehit edildiler. Şehid Şemsettin ve Nuri Akdaş kardeşler, babaları ve bir köylüleriyle beraber köylerine giderken, köy yakınlarında bulunan Danalı köyü girişinde kimlik kontrolü yapan PKK`liler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda olay yerinde Şehit Nuri vefat ederken, abisi Şemsettin ciddi yara aldı. Yaklaşık 2 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gören ancak tedavileri sonuç vermeyen Şehit Şemsettin şehit düşerek, küçük kardeşi Şehit Nuri`nin yanına defnedildi ve böylece o da şehitlik mertebesine ulaştı.

Şehid Şemsettin Akdaş`ın oğlu Feremez Akdaş, babasının 1956`da Batman`ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Derakire) köyünde doğduğunu ve köyde çiftçilik yaparak geçimlerini sağladıklarını anlatırken, ailelerinin varlıklı olmasından dolayı köylerine gelen misafirlere, fakir ve muhtaçlara hep yardım ettiklerini ve hiç kimseyi incitmediklerini belirtti.

Amcası Şehid Nuri Akdaş`ın hayatını da anlatan Feremez Akdaş, 1969`da amcasının da aynı köyde doğduğunu söyledi. Feremez Akdaş, amcasının da abisi Şemsettin`in yolundan gittiğini ve İslam yolunda şehit düştüğünü ifade etti. Amcasının şehit edildikten sonra arkasında bir eş ve henüz 3 aylık olan küçük bir kızı bıraktığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir