• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Bingöl`de `Teröre Lanet, Huzura Davet` mitingi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliğininkoordinesinde Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti teşkilatları, meslek kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen  ‘Teröre Lanet, Huzura Davet` mitinginde 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrasında artan terör saldırıları protesto edildi.

Valilik binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, teröre lanet okuyarak 15 Temmuz Direniş Meydanı'na kadar yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Bingöl İl Valisi Yavuz Selim Köşger, emperyalistlerin planlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi.

Vali Köşger, “15 Temmuz'daki kalkışma, hain, kalleş kalkışma çok daha organizeydi. Bizim çocuklarımızı bize karşı, bizim silahlarımızı bize karşı hazırlamışlardı ve bizi mahvetmek için bir kalkışmaya teşebbüs etmişlerdi. O halk burada aslanlar gibi durdu. Anadolu halkı tek vücut olarak o belayı defetti. Şimdi bu emperyalistler eski planlarına, baştaki planlarına döndüler. Ellerinde ne varsa PKK'sı, FETÖ'sü, DAEŞ'i ne varsa bütün silahlarını meydana sürdüler. 15 Temmuz'da bu vatanı, bu millete toz toprak etmeyi istemişlerdi, onu beceremediler ve suçüstü yakalandılar. O suçüstü yakalanmışlığın hıncıyla şimdi tekrar kalkışmaya teşebbüs ediyorlar. Bütün silahlarıyla, bütün kahpelikleriyle üstümüze geliyorlar. Bunlara teslim olmayacağız. Diğer belayı nasıl defetmişsek bunları da defedeceğiz.”  İfadelerini kullandı.

“Bizim kardeşliğimiz, imanımız kadar biliyorum kalubeladan başlıyor”

Kardeşliklerinin 50 ya da 100 yıllık bir kardeşlik olmadığını vurgulayan Vali Köşger,  “Bizim kardeşliğimiz 1071'de Alparslan ile başlayan bir kardeşlik mi? Bizim kardeşliğimiz daha da eski. Bizim kardeşliğimiz,  İmanımız kadar, biliyorum kalubeladan başlıyor kardeşliğimiz. Bu kardeşliği kim bozabilir. Bizim kaderimiz birlikte yazılmış, kaderi yazan kaleme kurban olayım. Kaderi yaradana kurban olayım. Bizim kardeşliğimiz ilanihaye. Birimizin parmağına diken batsa onu yüreğimizde hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vatan dinin, inancın, namusun, bilcümle mukaddesatın emin olduğu toprağın adıdır”

Mitingde STK`lar tarafından hazırlanan ortak bildiriyi ise Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Çelik okudu.

Anadolu`dan Trakya`ya kadar uzanan bu vatan toprakları, adalet ve hakkaniyeti hep yükseklerde tutmuş olan ecdadımızın bize bir emanetidir. “ diyen Çelik, “İ`lây-ı Kelimetullah uğruna canlarından geçmiş olan öncü nesiller bu emaneti bize bırakırken vatan toprağının bir karışının dahi ehl-i küfre feda edilmeyeceğini de öğretmiştir. Çünkü vatan dinin, inancın, namusun, bilcümle mukaddesatın emin olduğu toprağın adıdır. Vatan varsa huzur, vatan varsa saadet, vatan varsa din, vatan varsa namus, vatan varsa adalet vardır. Bütün insanlığa vatanın kutsal olduğunu öğreten anlayış işte budur.” Diye konuştu.

“Küfür tek milletse eğer, bu millet hep küfrün karşısındaki hakikati temsil etmiştir”

Çelik, “Asırlardır hak ve hakikatin temsilciliğini yapan milletin hiçbir kutsalı olmayan barbarlar tarafından tarih boyunca saldırıya uğradığını belirterek, “Esasen bu saldırıların kastı bir toprak parçasına değil, bu topraklarda var olan huzur ve barışa yöneliktir. Çünkü küfür tek milletse eğer, bu millet hep küfrün karşısındaki hakikati temsil etmiştir. Bütün insanlığa umut, ideal ve dayanma gücü aşılayan milletimiz, tarih boyunca sömürgeci, hain ve ceberut şer odakları karşısında en kutlu mücadeleyi vermiştir. Bu toprakların insanlığın hayrına sunduğu idealleri köreltmek için ASALA, PKK, DAEŞ, FETÖ gibi neredeyse alfabedeki bütün harflerin kullanıldığı sayıda taşeron örgüt hem dışarıdan hem içeriden bu milletin huzurunu ve birliğini bozmaya kalkmış ama bu yiğit millet en zor zamanda bile birliğine sahip çıktığı gibi şer odaklarına hak ettikleri karşılığı vermesini bilmiştir.” İfadelerini kullandı.

“Hak ve hakikat davası karşısında, terörün başarılı olma şansı yoktur”

Hak ve hakikat davası karşısında insanlığa kan ve şiddetten başka hiçbir vaadi olmayan terörün başarılı olma şansı yoktur.” diyen Çelik, “Haksız yere kan akıtarak, canlara kıyarak, öksüz, yetim ve dul bırakarak yeryüzünü yakan ve yıkan hiçbir karanlık güç tarihin hiçbir döneminde emeline ulaşamamış, bunların failleri katiller güruhu olarak yok olup gitmiştir. Her zaman hak ve adaletin yanında saf tutan yüce milletimiz bugün de huzur, saadet ve mukaddes değerlerimize, kutlu ideallerimize savaş açan Haçlı zihniyeti ve onların maşalığını yapan terör örgütlerine karşı inancını, vatanını ve geleceğini savunmaya kararlıdır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan  mitinge katılan AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR ve BBP il başkanları da birer konuşma yaparak, birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.

 Program, İl Müftüsü Mecit Can tarafından yapılan dua ile son buldu.(Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir