• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Şanlıurfa'da fıstık hasadı törenle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin önemli ölçüde fıstık ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa’da fıstık hasadı, Şanlıurfa Valisinin katıldığı törenle başladı.

Antep fıstığının yüzde 50’sinin yetiştirildiği Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde düzenlenen ‘Fıstık Hasadı Şenliği’ törenine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Birecik Kaymakam Vekili Mutlu Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve çok sayıda kişi katıldı.

Ayrıca törende açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çakmaklı, Şanlıurfa’da geçen yıla göre bu yıl fıstığın artış gösterdiğine dikkat çekerken, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise devletin ekonomiye büyük katkı sunan fıstığı desteklenen ürünler arasına alması gerektiğini söyledi.

Törende konuşan Vali Tuna, “Şanlıurfa, bölgede bir inci tanesi gibidir. Çok önemli potansiyeli ile gelecek vadediyor. Gelecekte daha iyi yere gelecek, hak ettiği yeri alacak. Fıstık konusunda sahiplenip kullanan bazı illerimiz oldu. Olsun o da ülkemiz için bir kazançtır. Ama Şanlıurfa bundan sonra fıstığıyla birlikte birçok alanda adından söz ettirecek, sanayisinden de adından söz ettirecek. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan bu il inşallah gençleriyle de ekonomiye katkı sunacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fıstık üretimine katkılarından dolayı Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından İş Adamı Mahmut Mirkelam’a, Milletvekili Fakıbaba tarafından da Başkan Faruk Pınarbaşı’na teşekkür plaketi verildi.

Program, Vali Tuna ve diğer protokol üyelerinin fıstık toplamasıyla son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir