• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
İki zalimden biri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Amerika`da başkanlık seçimleri yaklaşırken adayların dili de gittikçe biraz daha sertleşmeye başladı. Her türlü kirli operasyonun yapılabildiği seçim kampanyalarında aile hayatı ile ilgili bilgiler, eski ilişkiler ve gizli tutulan kimi suçlar deşifre edilebiliyor.

Siyasi anlamda uygulanabilir ya da uygulanması zor vaatlerde bulunan adaylar seçimi kazanmaları durumunda manevralarla kıvırabiliyor, vaatlerini unutturabilmek için değişik yollara başvurabiliyorlar.

Mesela Obama`nın en önemli vaatlerinden biri de Guantanamo`yu kapatmaktı; ancak 8 yılın sonuna geldiğimizde halen Guantanamo, uluslararası hukuk ve anlaşmalar ayaklar altına alınarak varlığını devam ettiriyor.

Obama`nın ikinci döneminin de sonuna gelmek üzereyiz.

Yeni bir seçim sürecindeyiz.

Bu dönem seçim yarışı Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Hillary Clinton arasında yaşanıyor. Anket şirketleri bir Trump`u bir Clinton`u önde gösteriyor.

Son hamleler keskin ve vurucu olmalı ki, ipi göğüslemeye imkan versin.

Cumhuriyetçi Parti`nin başkan adayı Donald Trump, IŞİD`in ortaya çıkışında Obama ve başkanlık seçimlerinde rakibi olan Hillary Clinton`ı suçlayarak, “Obama-Clinton dış politikası IŞİD`i ortaya çıkardı ve Ortadoğu`yu istikrarsızlaştırdı.” ifadesini kullandı.

İslam düşmanlığı, silah tüccarlarına olan ilgi, kirli para bağlantıları bir tarafa bu konuda Trump haklı!

Birçok insanın sandığının aksine Amerika`da Siyonistlere yakın olanlar Cumhuriyetçilerden daha çok Demokratlardır.

Hillary Clinton`un İsrail hayranlığı gizlenemeyecek boyuttadır.

Işid`in gerçekten de Ortadoğu`nun istikrarsızlığından faydalandığı ve bu istikrarsızlığın sebeplerinden birinin de Obama ve bir dönem Amerikan Dış İşleri bakanlığı yapan Clinton olduğu su götürmez bir gerçektir.

Evet, Trump bize fotoğrafın sadece bir kısmını gösteriyor, psikopat ve işgalci bir katil olan Bush`un tahribatını gizlemeye çalışıyor; ama bu doğruyu görmemizi engellememeli.

İşin aslı şu:

Amerika`da zalimler arasında bir seçim yapılıyor.

Trump kazanırsa “Amerika`nın çıkarları” diyerek,  Clinton kazanırsa “Demokrasi ve özgürlük” diyerek tahribat yapacak.

Amerika`da seçim sonuçlarına göre bazıları “kazandım” diyebilir; ama dünya mazlumları her hâlükârda kaybedecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir