• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Susa Şehitleri bayramda anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyü camisinde yapmış olduğu katliamda şehit olanların anma programı, Ramazan ayı dolayısıyla 7 Temmuz`da düzenlenecek.

Silvan merkezde faaliyet gösteren Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Susa-Der) Başkan Yardımcısı Muhammed Afif Çetinkaya, anma etkinliğinin Ramazanın üçüncü günü yapılacağını belirtti.

26 Haziran 1992'de PKK'lilerin asker kılığıyla Susa Camii`nde katliam yaptığını hatırlatan Susa-Der Başkan Yardımcısı Çetinkaya, “Katliamda 10 Müslüman şehit oldu ve 5 kişi ise yaralandı. Olaydan sonra Silvan`da şehit olan birçok Müslüman kardeşimizi buraya defnettik. Şuan da 33 şehit bulunmaktadır. Son 2 yıldır şehitlerimizin şehadet yıldönümünün Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle anma programını Ramazan Bayramında gerçekleştiriyoruz. Bu sene de anma programı Ramazan Bayramının üçüncü günü olacak.” dedi.

26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyüne asker kılığında gelen PKK`liler camide bulunan Hüseyin Çetinkaya, Abdülhalik Ugaş, Hacı Ahmet Kantar, Emin Fidancı, Zeki Fidancı, Medeni Fidancı, Said Fidancı, Meki Fidancı, Muhammed Ali Uslu ve Adnan Kantar kurşuna dizilerek vahşice katledilmişti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir