• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
"Kardeşliğimiz kıyamete kadar sürecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin’de bisiklet dağıtım töreninde katıldı.

“Batıdan Doğu’ya gönül köprüsü” projesi kapsamında Kocaeli’nden getirilen yaklaşık 250 tane bisiklet, TEOG sınavından dereceye giren öğrencilere dağıtıldı.

Spor Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kendisinin Savunma Bakanı olduğunu hatırlatarak, “Ancak 14 yıldır Türkiye’nin bütçesinden en fazla payı alan bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bölgede çok büyük yatırımlar oldu. Eğitime, sağlığa, ulaşıma, altyapıya, sosyal projelere çok büyük yatırımlar yapıyoruz.” dedi.

Bakan Işık, “Biz bu yatırımları yaptıkça birileri fena halde bozuldu. Biz okul yapıyoruz, onlar gidip yakıyorlar. Biz hastane yapıyoruz, onlar hastaneye roket atıyorlar. Biz yol yapıyoruz, onlar o yolu tahrip etmek için el yapımı patlayıcılar yerleştiriyorlar. Peki, sıkıntıyı kim çekiyor? Sıkıntıyı Mardinliler, Diyarbakırlılar, Siirtliler, Batmanlılar, Hakkârililer ve Şırnaklılar çekiyor. Önceden Devlet yatırım yapmazdı, şimdi devlet yatırım yapıyor ama birileri devletin yaptığı yatırımları sabote ediyor. Biz gönül köprüsü kuralım diyoruz, onlar gönüllerin arasına çukur ve barikat kurmaya çalışıyorlar. Ama hepimiz biliyoruz ki; bu millet bin yıldır gönülleri bir birine bağlı olarak yaşıyor. Bin yıllık kardeşliğimiz kim ne yaparsa yapsın Allah’ın izniyle kıyamete kadar devam edecek. Allah’ın izniyle kardeşliğimiz hiç kimse helal getiremeyecek. Bugün Mardin’de bisikleti alanlar arasından yeni Aziz Sancar’lar çıkacak, Recep Tayip Erdoğan’lar ve Binali Yıldırım’lar çıkacak.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir