• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Memur-Sen ve İHH'dan Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Gaziantep Şubeleri ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere Filistinli aileler ve bölgedeki şiddet olaylarından dolayı mağdur olan bin aliye gıda yardımı yaptı.

İHH Gaziantep Şubesinde gerçekleşen yardım dağıtımına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sezai Soysal, Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan katıldı.

Gıda yardımından önce bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, bu yıl sendika olarak iftar programları yerine fakir ve muhtaçlara yardım etme kararı aldıklarını söyledi.

Ramazan ayında yardımlara hız verdiklerini belirten Uslu, “Geçen hafta Kilis'te, önceki haftalarda da Mardin ve Van'da yardım dağıttık. Bugün Diyarbakır ve Gaziantep'te yardımlarımızı sürdürüyoruz. Gaziantepli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, terör yüzünden muhacir olmuş kardeşlerimize, Suriyeli, Filistinli, Afgan, Kırgız, Kafkas kökenli kardeşlerimize yardım ulaştırmak için bugün buradayız.” dedi.

Yıl boyunca yardımlarını sürdürdüklerini kaydeden Uslu, “Yaptığımız yardımların lezzetini duyurursak yardımların daha da artacağına inanıyoruz. Yoksa bizim prensibimiz veren elin alan eli görmemesidir. Bilmediğiniz birçok yardımlar yapılmaktadır. Akşam koliler evlerine bırakılır. Bugün buradaki planımız yardımların artmasıdır. Hassasiyetimizin iyi anlaşılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yardım ettikleri insanlar arasında dil, din ve ırk gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirten Uslu, “Memur-Sen'in 17 bin yetimi var. Bunların sayısı her geçen gün artıyor. Yardım ettiğimiz insanlar arasında dil, din ırk gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Bugün burada Filistinli, Suriyeli ve terör mağduru ailelere yardım edeceğiz. İftarda da yetimlerimizle olacağız. Onlara da hediyelerini, oyuncaklarını vereceğiz. Bugün Gaziantep'te kardeşlik yardım günüdür. Destek olan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Bu ramazanda da mazlumun yanında olduklarını söyleyen İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan ise “Nasip olursa şu anda Filistinli aileler var. Birazdan Suriyeli ailelere ve iftara doğru inşallah terörden kaçan vatandaşlarımıza yardımlarımızı dağıtacağız. Bu vesile ile Memur-Sen ailesine mazlum ve mağdurları unutmadıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök ise Türkiye'nin dört bir tarafına ve dünyanın dört bir tarafından sığınmış olan mağdur insanlara yardım etmek istediklerini ve Gaziantep'teki Suriyeli, Filistinli ve bölgeden terör mağduru vatandaşlara verilmek üzere, bin kolilik yardım yaptıklarını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir