• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
`Bedava dağıtılan kömürlerde denetimler daha iyi yapılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bedava dağıtılan kömürlerde denetimlerin daha iyi yapılması gerektiğini belirten Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Mustafa Keklik, bedava dağıtılan kömürden haksız kazanç elde edildiğini ileri sürerek, kömür dağıtımlarının isabetli bir şekilde muhtaç ailelere dağılması yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bedava dağıtılan kömürlerde denetimlerin daha iyi yapılmasını gerektiğini belirten Keklik, “Biz asla Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ve valiliklerin, kaymakamlıkların dağıttığı kömürlere karşı değiliz. Tabi ki devletimiz fakire ve muhtaç olana yardım etmeli. Ama marka dediğimiz şehirde bugün 70-80 bin ton dağıtılıyorsa bu her aileye bir tondan 70-80 bin aile demektir. Eğer Gaziantep'te 70-80 bin muhtaç aile varsa, bu şu demektir.  Bu şehrin marka şehir özelliği kalmamıştır.” dedi.

Vatandaşlara bedava dağıtılan kömürden haksız kazanç elde edildiğini iddia eden Keklik, "Vatandaşın 5 katlı apartmanı var. Ama devletin kömüründen kömür yardımı almış. Kömürlerin çarpık bir şekilde dağıtılmasıyla el altından sayılarak haksız kazanç elde ediliyor. Bu nedenle ben buradan devlet yetkililerimize çağrıda bulunuyorum. Lütfen kömür dağıtımlarının isabetli bir şekilde muhtaç ailelere dağılması yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep`teki hava kirliliğiyle ilgili mücadele ettiklerini vurgulayan Keklik, “Gaziantep`in kirli havadan kurtulması için var gücümüzle mücadele ettik. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bizim burada satmış olduğumuz ithal linyit dediğimiz kömürler son derece titizlikle incelenmiş Amerika`dan, Avrupa`dan, Rusya`dan ithal edilen kaliteli kömürlerdir. Bu kaliteli kömürler olmasına rağmen biz bunları tekrar burada Türkiye`nin hiç bir yerinde olmayan sadece Gaziantep'te olan bir uygulamayla kalite kontrol noktası dediğimiz bir noktada bu gelen kömürlerin hepsini kalitesini kontrol ediyoruz. Bu kontrol esnasında da zabıta daire başkanlığımızın bir memuru, çevre müdürlüğümüzden de bir memur hazır bulunmaktadırlar. Bu şekilde denetimden geçirdikten sonra eğer ki gelen ithal linyit kömürlerde de hava kalitesini bozacak bir kömür varsa bunlara derhal cezai işlem yapılıyor ve bunlara el konulup yine Türkiye`nin hiç bir yerinde olmayan ‘Yediemin Deposu' dediğimiz depoya muhafaza altına alıyoruz ve o kömürlere el koyuyoruz.” şeklinde konuştu.

2016 kömür fiyat lisesi ile ilgili bilgi veren Keklik, fiyat listesinin geçen yılla aynı olduğunu söyleyerek, “Biz kar gözetmeyi bırakıp tüketicinin haklarını korumak için burada elimizden geldiği kadar kar marjlarımızı aşağıya çektik. Sobalık dediğimiz kömürlerin peşin fiyatları 570 TL, taksitli fiyatları 620 TL, tahta kırığı ve odun peşin fiyatı 550 TL, taksitli fiyatı 600 TL taksitli fiyatı yaptık. Kalorifer kazanında kullanılan karpuz denilen kömürün fiyatı ise 245 dolardır. Tabi vadeli fiyatları değişebiliyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir