• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
`Halkın yüzde 59`u Kur`an`ı okumayı bilmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman` programı kapsamında Batman'a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü, Kur'an Kursu hocalarına bir seminer verdi.

Seminer Batman İl Müftülük Konferans Salonunda Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, kadın ve erkek Kur'an kursu hocalarının katılımıyla gerçekleşti.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur`an-ı Kerim okumasını bilenlerin oranını paylaştı.

Prof. Erbaş, “Yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuyabilenlerin oranı yüzde 41'dir. Yüzde 59'u Kur'an-ı Kerim'i yüzünde bile okuyamıyor. Bu da Türkiye'de yüzde 59`u hayatında hiç din eğitimi almamış demektir. Din eğitimi alan insanların yaptığı ilk iş Kur'an-ı Kerim'i öğrenmektir.”

Kur'an kurslarında sadece Kur'an eğitimi değil, temel dini eğitimlerinde verildiğini söyleyen Erbaş, "Dışarıdan bakanlar zannediyor ki, Kur'an kurslarında sadece Kur'an-ı Kerim öğretiliyor. Ders programımızda birinci alan Kur'an-ı Kerim,  ikinci alan itikat, üçüncü alan ibadet, dördüncü alan siyer ve beşinci alan ahlak olmak üzere 5 alanımız var. Kur'an-ı Kerim bütün bunların öncüsüdür. Kur'an-ı Kerim olmadan ahlak, itikat, ibadet ve siyer olmaz. Bunlar bir birini tamamlıyor.” dedi.

Erbaş, son olarak şu tavsiyelerde bulundu: "Yaşadığımız bölgede Kur'an ve siyeri birbirinden ayırmaya çalışan düşüncelere fırsat vermeyelim. Biz ehlisünnet ve`l cemaat itikadı üzere yetişen ve bunu geliştirmeye çalışan Müslümanlarız elhamdülillah.” (M. Sait Çelik- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir