• DOLAR 32.56
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Gaziantep'te dini kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te ‘Ramazan Buluşmaları’ kapsamında Ulu Cami meydanında Gaziantep il Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür A.Ş. ve 25 gönüllü Sivil Toplum Kuruluşunun desteği ve 14 yayınevi  ile 20 yazarın katılımıyla kitap fuarı kuruldu.

İftar saatinde başlayan ve 1 Temmuz 2016 tarihine kadar sürecek olan fuarda her gün bir yazar, iftar öncesi okurlarıyla bir araya gelerek söyleşi yapacak ve aynı alanda yapılacak iftarın ardından stantlarda okurları için kitaplarını imzalayacak.

Konu ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Akar, amaçlarının İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve halk ile bir araya gelmek olduğunu söyledi.

22 Haziran’da başlayan etkinliğin 1 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini belirten Akar, “Kitap fuarı ve söyleşiler 22 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. İnşallah Kadir gecesi ile finalini yapacağımız etkinliğin üçüncü günündeyiz. Buradaki amacımız gönüllü kuruluşlar adı altında 25 tane İslami Sivil Toplum Kuruluşunu ‘Gelin birlik olalım, gelin gönül yapalım’ sloganından yola çıkarak, bu mübarek Ramazan ayında bir araya getirmektir.” dedi.

10 gün boyunca açık kalacak olan kitap fuarında 25 Sivil Toplum Kuruluşu ile 14 yayınevinin stant açtığını belirten Akar, “Burada bu 25 tane Sivil Toplum Kuruluşu 10 gün boyunca   faaliyetler yürütecek. Bunu yaparken de sivil toplum kuruluşlarının bağlı olduğu yayın evleri var. O yayın evlerini de işin içine katarak mini bir kitap fuarı şeklinde düşündük. Buradaki birinci amacımız İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesidir. Yine bu Sivil Toplum Kuruluşlarının halk ile bir araya gelmesidir. Gördüğünüz gibi her Sivil Toplum Kuruluşu ve yayın evine bir stant verildi. 25 tane Sivil Toplum Kuruluşu ve 14 tane yayınevi olmak üzere hepsi bir araya geldi. Yine bu yayın evlerinden  yazarlar var. O yazarlar da her gün iftardan yarım saat önce günün anlam ve önemine dair sohbetler veriyorlar. İlahi grupları ve tasavvuf müziği var. Bu gün Gaziantep İl Müftülüğü ile beraber dünyaca ünlü 4 tane hafız tarafından Kur’an ziyafeti verilecektir.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe olan ilginin yoğun olduğunu da sözlerine ekleyen Akar, Ramazan ayının bereketinin her yeri kuşattığını belirterek, bu bereketin etkinliklerine de yansıdığını söyledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir