• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
"Ramazan ayında Suriyeli aileleri unutmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye´deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzattıklarını belirten Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der Başkanı Ahmet Kurt, Ramazan ayının bereketi ile Suriyeli ailelerinde unutulmaması çağrısında bulundu.

Suriye'de 6 yıldan bu yana devam eden zulme dikkat çeken Kurt, “Esad zulmünden en fazla yarayı çocuklar aldı. Bazısı yetim kaldı bazısı en acımasız şekilde katledildi. Çoluk çocuk binlerce savunmasız masum insana kimyasal silahlarla saldırı yapıldı. Bu saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay’da bulunan ve zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatmayı unutmayalım.” dedi.

"Ensar olma görevini yerine getirmeye devam ediyoruz"

Gaziantep'te aylık yardımlarının yanı sıra Suriyeli sığınmacı ailelere yardımlarını ara vermeden devam ettiklerini belirten Kurt, hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Suriye’de çıkan iç savaş nedeniyle en fazla göç alan illerden biri Gaziantep’tir. Özellikle son 3-4 yıldır savaştan dolayı Suriyeli sığınmacılar aileleri ile birlikte Gaziantep ilimize yerleşti. Gözlemlediğimiz ve kendileriyle konuştuğumuz kadarıyla Suriyeli kardeşlerimizin artık başka çaresi olmayıp mecburiyetten ya canını ya da namusunu korumak için kaçıp ülkemize sığınmışlar. Biz Gaziantep Umut-Der olarak şehrimize sığınan Suriyeli kardeşlerimize geldikleri gibi anında yardım ettiğimiz gibi hala yardım etmeye devam ediyoruz. Suriyeli muhacirlere yaptığımız yardımlarla yaralarını sarmaya ve bizler ensar olma görevini yerine getirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Zekât ve fitrelerinizde bu kardeşlerimizi unutmayalım"

Kurt, “Bu mübarek Ramazan ayının bereketi ile Suriyeli kardeşlerimizi unutmayalım, onlara da bir el uzatalım. Esad zulmünden Suriyeli aileler memleketimize sığınmışlar. Üzerlerinde sadece bir elbiseyle gelmişler. Bazen parkta bazen de sokakta kalan bu kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Onlar sokakta yatarken bizler nasıl rahat uyuyabiliriz. Suriyeli kardeşlerimiz muhacirler gibi yurtlarını terk etmek zorunda kalmışlardır. Suriye’de büyük acılar yaşanıyor. Rabbim bir an önce orada ki sıkıntıları gidersin, bir an önce memleketlerine dönüp, rahat bir yaşam sürmeyi nasip etsin kardeşlerimize. Dünyanın birçok yerinde sıkıntılar var. Zekât ve fitrelerinizde bu kardeşlerimizi unutmayalım.” şeklinde konuştu.

"Siz birbirinize merhamet edin ki Allah da size merhamet etsin" hadisini hatırlatan Kurt, son olarak şunları söyledi:

"Bizler de birbirimize merhamet etmek zorundayız. Bizler çünkü 5 yıldır buradaki Suriyeli kardeşlerimizle iç içeyiz. Yardımlarımız oluyor. Gaziantep merkezde 400 bin Suriyeli muhacir yaşıyor. Burada perişan bir haldeler. Bizler de bu muhacirlere elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Tüm hayırseverleri de bu yardıma ortak olmaya çağırıyoruz. Gelip görsünler hatta isterlerse beraber gidip mağdur aileleri görebiliriz. Dilerlerse yardımlarını kendi elleriyle teslim edebilirler.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir