• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Termometreler 51 dereceyi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'yi saran sıcak hava dalgası Adana'da etkisini arttırdı. Kentte bulunan termometreler güneşte 51 dereceyi gösterdi. Okulların tatile girmesi ve hafta sonu olması nedeniyle çoğu Adanalı deniz ve yaylalara akın edince, sokaklar bomboş kaldı. Sıcaktan bunalan ve denize gidemeyen gençler ve çocuklar ise sulama kanallarına akın etti. Her yıl onlarca kişinin boğulduğu sulama kanallarında tehlikelere aldırış etmeden serinlemeye çalıştı. Polis ekipleri ise sulama kanalları boyunca devriye gezerek kanallarda yüzen çocuklara engel olmaya çalıştı. Yüksek sıcaklığın hafta boyunca süreceği bildirildi.

Antalya 40 derece

Antalya ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar plajlara akın etti.

Hava sıcaklığının 40 derece, deniz suyu sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da yerli ve yabancı turistler sahillerde serinlemeye çalıştı.

Turistler sahillerde hem güneşlenip hem de denizin keyfini çıkarırken, bazılarının iskele ve kayaların üzerinden denize atladığı görüldü.

İzmir 41 derece

Hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğü İzmir'de vatandaşlar, sahillerde serinlemeye çalıştı.

Balçova'daki İnciraltı Kent Ormanı'nı tercih eden İzmirliler sıcaktan ağaç gölgelerine sığınırken, çocuklar da denize girdi. Çocuklar, sıcaktan bunalan evcil hayvanlarla birlikte denizde keyif anlar yaşadı.

Sıcak havanın olumsuz etkilediği kuşlar da yol kenarlarında su birikintilerine girerek serinledi.

Turistler ise sahillerde hem güneşlenip hem de denizin keyfini çıkardı.

Çocukların tehlikeli serinleme yöntemi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, sıcaktan bunalan çocuklar, elektrik çarpması tehlikesine rağmen süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.

Bandırma İlçesinde, 39 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle serinlemek isteyen çocuklar, kirlilik nedeniyle denize girmek yasaklandığı için süs havuzlarına koşuyor. Adnan Menderes Meydanında bulunan süs havuzuna giren çocuklar zabıta ekiplerince güçlükle çıkarıldı.

Sıcaklardan bunalanların çınar ağaçlarının bulunduğu gölge yerleri tercih ederken, dondurmacıların önünde de kuyruklar oluştu. 

Denizli 42,9 derece

Denizli'de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, haziran ayında son dönemlerdeki en yüksek değerlerine ulaşarak, dün 42,9 dereceye çıktı.

İl Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, beklendiği gibi hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirtti.

Denizli'de son 9 yılda haziran ayında hava sıcaklığının en yüksek değerinin 42,4 olarak tespit edildiğini bildiren Avcı, dün ise 42,9 dereceolarak ölçüldüğünü vurgulayarak şöyle konuştu:

"Denizlimizde 1970-2015 yılları arasında haziran ayı ortalama sıcaklığı 38, ortalama en yüksek sıcaklık 40,1 derece olarak ölçülürken, hava sıcaklığı dün en yüksek Sarayköy'de 41,5, Buldan'da 40, en düşük ise Çameli'de 33,2 olarak ölçüldü. Bugün 42,2 derece olarak ölçülen kentteki hava sıcaklığının 24 Haziran Cuma gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor."

Vatandaşların sıcak havadan etkilenmemesi için önlem alması uyarısında bulunan Avcı, orman yangınlarına karşı da duyarlı olunmasını istedi.

Meteoroloji verilerine göre, bugün kent merkezinde hava sıcaklığı 42 derece civarlarında ölçülüyor.

IHA, AA, DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir