• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SURİYE`DE katliamlar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Çetin / Doğruhaber

Suriye`deki iç savaş ve çatışmalar Ramazan ayında da hız kesmedi. Ramazan ayının ilk haftasında Suriye`de aralarında kadın ve çocukların da olduğu 224 sivil yaşamını yitirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada, Suriye`de Ramazan ayının ilk haftasında 67`si çocuk, 28`i kadın olmak üzere toplam 224 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Esed rejimi ve Rusya`ya ait savaş uçaklarının bombardımanının yanı sıra top mermileriyle ve varil bombalarıyla yapılan saldırılarda 50`si çocuk 15`i kadın olmak üzere 148 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Yine Esed güçleri tarafından düzenlenen top ve roketlerle yapılan saldırılarda 3`ü çocuk 4`ü kadın olmak üzere toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

KOALİSYON UÇAKLARI SALDIRISINDA 15 SİVİL KATLEDİLDİ

Öte yandan ABD`nin öncülüğündeki koalisyon uçaklarının saldırılarında ise 5`i çocuk 6`sı da kadın olmak üzere toplam 15 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi. Geri kalan şahısların ise mayın, bombalı ve silahlı saldırı ve patlamalarda hayatını kaybettiği aktarıldı.

Uluslararası kamuoyunun yapılan katliamlar karşısındaki sessizliğinin kınandığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan Mistura`ya Suriye`de işlenen suçlar için Esed rejiminin uluslararası ceza mahkemesine gönderilmesi çağrısı yapıldı.

REJİM, İNSANİ YARDIM YAPILDIKTAN SONRA BOMBALADI

Diğer taraftan, Esad rejiminin Daraya`ya ilk insani yardımlar ulaştıktan kısa süre sonra şehri varil bombalarıyla vurduğu ortaya çıktı. Yapılan haberlere göre, ABD ve Rusya baskısıyla insani yardımların girişine izin vermek zorunda kalan Esad ordusu Daraya`ya yardımlar ulaştıktan kısa süre sonra şehri varil bombalarıyla vurdu. Suriye`de kuşatılmış bölgelerde büyük insani krizler yaşanıyor. Yüzbinlerce Suriyeli kuşatılmış bölgelerde insani yardım ulaşmasını bekliyor.

ESAD ORDUSU VE RUSYA KATLİAM YAPIYOR

Ayrıca, orduya ait helikopterler ile Rus jetlerinin Halep`te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Salihiyyin, Firdevs ve Salahaddin semti ile kentin Kafr Hamra beldesi ve Hreytan ilçesine ‘`vakum ve varil`` bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivil yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir