• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Almanların yerine İtalyanlar geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sistemin, operasyon merkezi ile radar ve füze rampalarının yerleştirileceği alanlarının da hazırlandığı görüldü. Hava Savunma Sistemi'nin bir süre sonra yapılacak test işlemleri sonrasında faaliyete geçeceği öğrenildi. Alman Patriot Birliği 2015'in son aylarında kentten ayrılmıştı.

BÜTÜN TEHLİKELERİ BERTARAF EDECEK

NATO bünyesinde Kahramanmaraş'a konuşlandırılacak İtalya Hava Savunma Sisteminin "Medium Extended Air Defense System (MEADS)" özellikleri neler?

MEADS, Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi (MEADS - Medium Extended Air Defense System) NATO tarafından yönetilen geliştirilme yolunda Patriot füze sisteminin yerini alması düşünülen bir yer tabanlı taşınabilir hava ve füze savunma sistemidir.

Program ABD, Almanya ve İtalya'nın geliştiriciliğinde ilerleyen üç uluslu bir projedir. Almanya Haziran 2015'te kendi MIM-104 Patriot sistemleri yerine MEADS'ı seçti. MEADS yarıştığı sistemlerin eksikliklerinin giderilmesi için ve ABD ile müttefik kuvvetler arasında tam birlikte çalışabilirliğe izin verecek şekilde tasarlandı.

Taktik balistik füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçak ve büyük kalibreli roketlere karşı tam 360 derecelik kapsama alanı sağlamak için sadece orta menzilli bir hava ve füze savunma sistemidir.

MEADS, genişletilmiş kapsama alanı ile yer tabanlı taşınabilir bir hava ve füze savunması sağlar. Sistem, üç boyutlu tehditlere karşı geniş bir dizi gelişmiş karşı güç koruması sağlar.

Gelişen tehditlere karşı geliştirilmiş birlikte çalışabilirlik, hareketlilik ve tam 360 derecelik savunma yeteneği kilit yönlerini temsil ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir