• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
PKK`nin köy yollarına döşediği patlayıcılar tespit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkeze bağlı 4 köy yolunda 6 farklı noktaya PKK tarafından döşenen infilak ettirilmeye hazır patlayıcılar jandarma tarafından fark edilerek imha edildi.

Konu hakkında Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından, PKK faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 4 köy yolundaki 6 farklı noktada patlamaya hazır patlayıcı düzenekleri tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "26 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl ili merkez Üçyaka köyü yolu üzerinde 1, Alıncık köyü yolu üzerinde 2, Şaban köyü yolu üzerinde 2 ve Ağaçyolu köyü yolu üzerinde 1 olmak üzere toplam 6 ayrı noktada patlamaya hazır EYP düzenekleri tespit edilmiştir. Tespit edilen EYP düzenekleri bulundukları yerde emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edildi." denildi. (İLKHA)

Bingöl Yayladere`de, PKK`den kaçan örgüt mensubu bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85 bin TL para ile birlikte teslim olduğu ifade edildi.

Öte yandan Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde Bingöl Yaylıdere'de bir örgüt mensubu PKK`den kaçarak silah ve teçhizatının yanında 85 bin TL para ile teslim olduğu belirtilmişti. Tespit edilen patlayıcıların teslim olan örgüt mensubu tarafından haber edildiği iddia edildi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir