• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Gençlik Üzerinde Zamanın Değeri (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıç ve merhamet Peygamberi bir gencin günahlarının farkına varmasının ve bu sebeple tövbe etmesinin Allah katında çok değerli olacağını "Allah tövbe eden genci sever" hadisiyle beyan etmiştir. Bugün anne ve babaların ve toplumda gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için kendilerini bu işe adayan kimselerin gençlere verebilecekleri en iyi model başta Resulullah (s.a.v) Efendimiz sonra izinde yürüyen mübarek insanların hayatlarıdır. Gençler meyve vermeye hazırlanan bir ağaç gibidir. İlgi gösterilirse en güzel meyveleri alma imkanı vardır. Bu sebeple gözümüzün nuru ailelerimizin neşesi ve toplumumuzun geleceği olan gençlerimize sahip çıkılmalıdır, gerek cami gerek stk`larla. Onların arkadaş seçiminde büyükler yol gösterici olmalıdırlar. Her meselede olduğu gibi gençleri de bu konuda uyaran Kılıç ve merhamet Peygamberi "kişi dostunun dini üzeredir, o halde her biriniz dost edindiği kişiye dikkat etsin" buyurmuştur. "Kişi dostunun dini üzeredirden" maksat dini yaşama durumudur. Gerçekten de iyi bir arkadaş iyiliğe, güzel işler yapmaya teşvik eder. Kötü bir arkadaş ise kişiyi günah işlemeye yöneltir. Bugün gençlerin kötü alışkanlıklara saplanmasında ve yanlış tercihlerde bulunmasındaki en büyük etken kötü arkadaş seçimidir. Sahabe arkadaş demektir. Sahabe-i Kiram efendilerimiz nasıl arkadaş olunacağını Resulullah`ın (sav) emir ve tavsiyelerini harfiyen uygulamalarıyla göstermişler ve yaşantılarıyla da bugünün gençlerine ışık olmuşlardır. O halde gençler Sahabenin Resulullah Efendimize (s.a.v) bağlılığını, onu sevmesini, ona itaatin Allah tarafından istenen bir husus olduğunun bilincine varmalıdırlar. "Vakit çok önemli çok değerlidir ya kendini kesersin ya da vakti"

Resulullah (s.a.v) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuşlardır. "Bir genç şu dünyanın aldatıcı zevk ve eğlencelerini terk eder ve gençliğiyle Allahu Teala`ya itaat ve ibadete yönelirse Allah ona yetmiş iki sıddıkın ecir ve sevabını verir ve sonra Allah o gence şöyle buyurur ‘Ey gençliğinde benim rızam için şehvetlerini terk eden genç! Sen benim yanımda bazı meleklerim kadar değerlisin” Evet takva sahibi olmak hayatın her döneminde güzeldir. Ancak gençlik çağında bir başka güzeldir. Delikanlılığa, güce, kuvvete güzelliğe rağmen günahlardan sakınanların mükafatının ebedi mutluluk olduğunu Peygamber (s.a.v) müjdelemiştir.

 

Muhammed Ali Yıldız / Malatya - Yaş: 19

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL


Malatya`dan Muhammed Ali Yıldız kardeşimiz, insan ya içinde bulunduğu ortamın rengine bürünür, ya da yaşadığı çevreyi kendi rengine boyar. İkincisi çok zor olsa da üstün bir imanla ve gayretle bu mümkündür. Eğer yaşadığımız çevreyi imanın güzellikleriyle boyamak istiyorsak bunu başarmış önder şahsiyetleri örnek alarak işe başlayabiliriz. İslam tarihi bunun nice örnekleriyle doludur. Bunların en başında da Resulullah (s.a.v) gelir. Resulullah`ı kendine örnek ve model almış nice İslam kahramanları/büyükleri de bizler için birer numunedir, laboratuardır. Onların yaşadıklarını, geçirdiği merhaleleri okuyunca bizlerin de bu yolda ne gibi durumlarla karşılaşabileceğimizi kestirebiliyoruz. Gençliğin kıymeti üzerinden mesajınızı aktarmışsınız. Yaşantı, anı ve tecrübelerinizi de paylaştığınız yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir