• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
TEŞEKKÜRLER DİYARBAKIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / M. Zülfi Tan

Teşekkürler Diyarbakır, teşekkürler Peygamber torunları, teşekkürler sahabe çocukları, tşekkürler Diyarbakır`ın peygamber aşıkları, teşekkürler Newroz Meydanı'nı bize gerçek newrozlara çevireniler.

Aşkla, ihlasla  çalıştınız, kimseye kulak asmadınız, kötü sözleri duymadınız. Aşkınıza, sevginize, davanıza odaklandınız. Onun için çalıştınız çabaladınız.

Üstadınızın dediği gibi “imanınız yanarken ayağınıza takılanlara” dönüp bakmadınız.

Rehberinizin dediği gibi “dilinizi diğer Müslümanlara” uzatmadınız.

Ahlakınızla, güler yüzünüzle, ihlâsınızla yine doğudan bir umut yükselttiniz. Ehli imanın gönlüne bir su serptiniz. Ümmetin çocuklarına bir elhamdülillah çektirdiniz. Teşekkürler Diyarbakır`ın newroz meydanını dolduranlar. Allah sizden razı olsun.

Muhteşem kalabalığınızla, güzel ilahilerinizle, etkili hatiplerinizle tek kelime ile harikaydınız. Allah'ın rahmet ve mağfireti, nusret ve inayeti üzerinizden eksik olmasın.
Yanan bir coğrafyanın ortasında, bağrı yanık yüreklerin umutlarında, yeniden bir umut ve rahmet oldunuz. Beklenen baharın müjdecisi oldunuz. Sahili selamet yurdunun çağrıcısı oldunuz. Gerçek kurtuluş ve azadeliğin nasıl olması gerektiğini, kiminle olması gerektiğini bir kez daha gösterdiniz.

Bu halk sizleri anlıyor, yanlış yolların bedelini çok ödedi. Aradığını, çıkmaz sokaklardan nasıl çıkacağını anlayamadı. Ama elhamdülillah siz doğru yolda durarak, hep sabırla ve büyük bir aşkla ve cehtle onları hep çağırdınız. Hiç yılmadınız, yorulmadınız. Onları hiç terk etmediniz. Kızmadınız, darılmadınız. Zalimlere boyun eğmediniz. Meydanı kimseye bırakmadınız. Hatalarını yüzlerine vurmadınız. Onları kırmadınız, incitmediniz. Çünkü biliyordunuz ki, onlar sizi tam olarak tanımıyorlar. Onlar yalan, dolan, hile ve düzenbazlıklarla aldatılan Müslüman ve mazlum bir halktır. Onlar can havliyle yanlış tabiplerin eline düşen bir hastadır. Onlar zalimlerin pençesine, dolandırıcıların ağına düşmüş, denize düşmüş, yılana sarılmış bir kazazededir.

Siz rıza-i ilahiden başka bir amaç gütmediniz. Siz çıkar ve gizli hesaplar peşinde koşmadınız. Siz söylemi başka, eylemi başka bir aldatıcı olmadınız. Siz ikiyüzlü bir siyaset gütmediniz. Halka başka, Hakka başka bir yol tutmadınız. Bazı siyasi çıkarlar için başkalarının taşeronluğunu yapmadınız. Mazlum halkın gençlerini zalimlerin hesabına peşkeş çekmediniz. O kadar titiz çalıştınız ki, fitne ve fesat çıkmasın diye çoğu zaman kendi hakkınızdan bile vazgeçtiniz.

Allah işinizi istikametli, yüzünüzü ak etsin. Hak yolda size sebat versin. Hakka ve halka yoldaş etsin. Allah sizleri vaad ettiği iki dünyanın saadetine kavuştursun. Bizi sevindirdiğiniz gibi Allah sizleri de sevindirsin.

Ey peygamber ve sahabe diyarı; Allah sizden razı olsun.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir