• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Şırnak Kutlu Doğum etkinliği Kumçatı`da düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ta Kutlu Doğum etkinliği bu yıl merkeze bağlı Kumçatı (Dêrgulê) Beldesi'nde 27.03.2016 tarihinde (yarın) Pazar günü düzenleneceği belirtildi.

Düzenlenecek etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye Kumçatı Cami-Der Şubesi Başkanı Hamit Çekmaz, platform olarak Kutlu Doğum etkinliği için tüm hazırlıkların yapıldığını ve valilikten gerekli iznleri aldığını söyledi.

Şırnak ve ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve ardından yaşanan sıkıntıları dile getiren Çekmaz, "Geçmiş yıllarda bölgemizde bu denli büyük sıkıntılar olmadığı için Kutlu Doğum mevsimi yaklaştığında daha rahat bir şekilde çalışmalarımızı yapıyorduk ve halkımızda daha iyi bir şekilde Kutlu Doğum programlarına hazırlanıyordu. Malumunuz bölgemizin özellikle Şırnak'ın içinde bulunduğu durumu bütün dünya biliyor." dedi.

Şırnak merkez ve ilçelerinde yaşanan acı tablodan da bahseden Çekmaz, "Bundan dolayı halkımızın tamamı yaşanan sıkıntılardan dolayı hepsinin gönlü kırık bazıları şu anda muhacir olmuş durumda tabi ki de bu yaşananlar kolay bir şey değil halkımızın bu yaşadıkları geçen senelerde Kutlu Doğum programlarından bahsedildiğinde herkes çok sevinçli ve güzel bir şekilde karşılıyordu. Ancak şu anda yaşanan sıkıntılardan dolayı halkımızın her birinin ayrı bir derdi ve sıkıntısı var. Herkes kendi sıkıntılarıyla ilgileniyor kimisi muhacir, kimisinin tek sermayesi olan evi veya işyeri ya yakılmış ya da yıkılmıştır. Yaşananlardan dolayı bizlerde çok dertliyiz ve halkımızın sıkıntısını kendi sıkıntımız olarak görüyoruz. Onları gördüğümüzde sanki bizim başımıza gelmiş gibi acı çekiyoruz ve geçen yıllar gibi rahat bir şekilde Kutlu Doğum programlarına hazırlanamıyoruz. Çünkü bu yaşananlar hepimizi etkilemiş durumda." ifadelerini kullandı.

Çekmaz, Şırnak Valiliği ve tüm yetkili kurumlardan Kutlu Doğum programı için resmi izinlerin aldığını Kutlu Doğum Programı için son hazırlıkların da bitirmek üzere olduğunu belirterek yarın yapılacak olan etkinliğe tüm Şırnak halkını programa davet etti.

"Kutlu Doğum hediyesi olarak 500 kitap dağıttık"

Çekmaz, daha sonra şunları kaydetti: "Platform olarak daha önce kararlaştırıldığı gibi Kutlu Doğum hediyesi olarak beş yüz kitabı camilerde cuma namazı sonrası ve evleri tek tek gezerek dağıttık. Elhamdülillah bizim halkımız Kutlu Doğum programını heyecanlı bir şekilde dört gözle bekliyor. Çünkü Allah'u Teala'nın ayette dediği gibi 'Ey Muhammed biz seni Âlemlere rahmet olarak gönderdik.' Halkımız Hz Muhammed'in bütün âlemlere rahmet olduğunu kavradığı için bu mevsimi dört gözle beklemekte çocuk yaşlı hepsi Resûlullah'a beslediği aşktan dolayı programın olduğu gün kapısına kilit vurarak genci, yaşlısı ve çocuğuyla Kutlu Doğum programının olacağı alana akın ederek iştirak edeceklerini biliyoruz."

"Tek kurtuluş yolumuz Hz. Muhammed'in yoludur"

Son olarak düzenlenecek olan etkinliğe tüm Şırnaklıları davet eden Çekmaz, "Çünkü halkımız tek kurtuluş yolunun Hz Muhammed'in yolu olduğunu biliyor. Hakikat gözlüğü ile bakarsak bugün yaşadığımız sıkıntıların yegane nedeni budur. Hz. Muhammed'i  hatırlatmak ve onun hayatını anlatıp örnek almak zorundayız. Çünkü şunu açık bir şekilde biliyoruz ki O'nun gösterdiği, yaşadığı hayatı örnek alıp okumak ve uygulamakla ancak izzet, şeref ve kurtuluşa ereriz. Bunları hayatımıza geçirirsek o zaman huzur bulur izzet ve şeref kazanırız. O'nun yolunu terk ettiğimiz zamanda ise şu an içinde bulunduğumuz durumlara düşeriz. Yüce Allah'tan bu Kutlu Doğum programlarının rahmet, kardeşlik, şefkat, merhamete ve Müslümanların birlik ve beraberlik ile uyanmasına vesile olmasını diliyor tüm halkımız yarın saat 12.30'da Kumçatı Belediyesi arkasında bulunan toprak futbol sahasına düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum programına bekliyoruz." (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir