• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
İdomeni kampındaki mültecilerin dramı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgedeki demiryolunun üzerine çadır kuran ve banklar yerleştiren grup, Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yerleştirme politikasına inanmadıklarını ve sınırdan uzaklaştıkları takdirde "unutulacaklarını" ifade etti. Iraklı sığınmacılardan İdi Canan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleştirme sürecinin son derece uzun ve yavaş işlediğini belirterek, "Buradaki kamptan ayrılmak istemiyoruz. AB'nin sınırları açması için beklemeye devam edeceğiz." dedi.

Protestolarına devam edeceklerini kaydeden Canan, "İdomeni'den başka bir kampa gidersek, dünya bizi unutur. Diğer toplumlara mesajlarımızı iletemeyiz." ifadelerini kullandı.

Şam'da geldiğini söyleyen başka bir mülteci ise birçok zorluğu aşarak geldiklerini belirtip, "Bizi kamplara götürmek istiyorlar. (Kamplar) Cennet bile olsa gitmeyiz. Canımızı tehlikeye atarak, epey para harcayarak buraya geldik. Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) Selanik Bürosu Başkanı Marco Buono da İdomeni'deki kampın mevcut sığınmacı sayısını kabul edebilecek kapasitede olmadığını belirterek, "Sığınmacıları anlıyorum, son derece yorgun hissediyorlar." diye konuştu.

AB'nin uyguladığı yerleştirme programının sığınmacılar için çözüm olabileceğini vurgulayan Buono, "Yunanistan'a çok sayıda sığınmacı geldiği için sürecin yavaş işlediğinin farkındayız. Buradaki insanlardan biraz daha sabır bekliyoruz." dedi.

Bu arada, İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçiş yapabilmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA, Reuters

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir