• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Nebi Der, Dünya Mustazaflarını andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16-23 Mart Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ergani’nin Sallıca (Tahya) köyünde bulunan Nebi Der tarafından program düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Nebi Der baş müderrisi Molla Mustafa Durgun, Allah’u Teâlâ’nın Mustazafları üstün kıldığını belirterek şöyle konuştu;

"Allaha şükürler olsun ki bizler mustazaf’ız. Tevekkülümüz nihayetsiz olursa, Allah’a ve davasına inancımız olursa, inşallah Allah’u Teâlâ, bizleri de Mustazaflar gibi imamlar kılacaktır. Mustazafların Rabbi daima onlara yardımcı olmuştur. Rabbimizi tanırsak ve onu seversek, Peygamberimizi tanır ve sünnetine riayet edersek, inşallah Allah’ın yardım eli Mustazaflar iledir ve onları muvaffak edecektir.” dedi.

Molla Mustaf Durgun’un konuşmasından sonra söz alan Abdulkadir Ürün, Mustazafların içinde bulundukları durumdan kurtulmak için Allah’tan (cc) yardım istediklerine değindi.

“Zalimler mustazafların kalplerine ve ruhlarına tahakküm edememiştir.”

Mustazafların, dünyevi olarak hiçbir güçlerinin olmadığına değinen Ürün, “Mustazaflar zayıf bırakılmış, güçleri elinden alınmış, kendilerine yollar kapatılmış, ezilmeye mahkûm edilmiş, öyle ki evlerini ve yurtlarını değiştirmeye imkân bulamamış kişiler diye Kur’an-ı Kerim’de önümüze çıkmaktadır. Allah’u Teâlâ ‘Size ne oluyor da Allah yolunda ‘Ey Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar. Bize katından bir sahip ve yardımcı gönder’ diyen mustazaf, zavallı erkek, kadın ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz.’ diye bahsettiği gruptur. Bu grup öyle bir grup ki güç, kuvvet ve takati yoktur. Zalimler kendilerini ezmiş, bedenlerine tahakküm etmiş, lakin kalplerine ve ruhlarına tahakküm edememiş.” İfadelerini kullandı.  

"Allah’u Teâlâ Mustazafları mazur görmüştür"

Mustazafların, içinde bulundukları durumdan memnun olmadıklarını ve Allah katından bir yardımcı istediklerini belirten Ürün, “Ameller niyetlere göredir. Bunların niyeti de asla bu tahakkümü, baskıyı, bu hayat tarzını kabul etmeme yönündedir. Bakın dikkat edin! Kendileri bundan memnun değildir. Zavallıdırlar, açtırlar, sahipsizdirler ama bu hayatı kabul etmemişlerdir. ‘Ey Rabbimiz bizi halkı zalim bu şehirden çıkar’ diye dua ediyorlar. Bahanelerin arkasına sığınmıyorlar. Biz zavallıyız ne yapabiliriz ki demiyorlar. Bize katından bir sahip ve yardımcı gönder. Hala asıl güç ve kuvvetin Allah katında olduğunun bilincindedirler. İman ehlidirler. Hasbunallah ve ni’mel vekil demişlerdir. Lakin kendi takatleri ve güçleri yoktur. Allah’u Teâlâ bu Mustazafları mazur görmüştür. Bunların erkeklerini de kadınlarını da yaşlılarını da çocuklarını da mazur görmüştür” dedi.

Etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir