• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
HÜDA PAR'dan Malatyalı esnaf ve STK'lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ve beraberindeki heyet Malatya da esnafı  ve aralarında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin de (ASKON) bulunduğu STK’ları ziyaret etti.

İlk olarak şehir içi toplu taşıma işi yapan şoförlerle bir araya gelen Şahin, taşımacılık yapan esnafın sorunlarını dinledi. Şoförler adına konuşan minibüs durak şefi Eyüp Karaköy ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmaları hakkında kısaca bilgi verdi.

Ziyaretlerine sanayi esnafını dolaşarak devam eden Şahin, esnafın sıkıntıları ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Son birkaç aydır işlerinin iyi gitmediğini belirten sanayi esnafı, bölgede yaşanan çatışmalardan kendilerinin de olumsuz etkilediğini ve kent ekonomisinin de yaşanan bu olaylardan dolayı iyi olmadığını söyledi.

Sanayi esnafı ziyareti sonrasında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’ni (ASKON) ziyaret eden Şahin ve beraberindeki heyeti ASKON Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirten ASKON Başkanı Karataş, kuruluşlarının 10 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü ve son 3 yıldır da önemli derece başarılı işler yaptığını, sözlerine ekledi.

Karataş, “İş dünyasında olduğu kadar Eğitime katkı anlamında da çalışmalarımız var. Toplumda yaşanan olumsuzluklarını ve kötü gidişatın önlenmesi adına elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ve toplumun maslahatı için ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerini belirten Karataş, “Sizin başarınız bizim başarımızdır. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Bölge ekonomisindeki olumsuzluklar ile Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin ise şöyle konuştu:

“Sonuçlar üzerine bir toplum değerlendirilemez.  Sorun bir sistem sorunudur. Sistemsel bu sorun PKK’yi ortaya çıkarmıştır. Ve bu yapı kendinden başkasını hazmedemeyen bir yapıdır. Bundan dolayı örgüt bölgede kendisinden başka kimseye tahammül edemez bir duruma gelmiştir. Özellikle İslami düşüncenin güçlenmesinden oldukça rahatsız oluyorlar. Ama İslam güçlenince onların zayıfladığını görüyoruz. Harcımız İslam olursa onlar zayıflamaya ve dağılmaya mahkûmdur.”

ASKON ziyareti sonrası Malatya’da yaptığı hayır faaliyetleri ile ismini duyuran Hayrın Yolcuları Derneği gönüllülerine yönelik bir seminer veren Şahin, daha sonra  parti binasında partililerle bir araya geldi.

Parti binasında bir araya gelen Şahin burada kısa bir değerlendirmede bulundu.

Büyük sorumluluklarımızın olduğunu ve bazı alanlarda öncelikli olarak hareket etmelerinin öncelikli olduğunu belirten Şahin şöyle konuştu:

“Ümmet olarak bozulduk, çözüldük ve sonuçta bu hale geldik. Batı dünyası çalıştı düşündü. Bugün ise yaptıklarının meyvelerini topluyor. Başarımız çalışmaya bağlıdır. Allah, kim çalışırsa ona verir. Bu bağlamda siyasi alanda yaptığımız çalışmalara daha fazla ağırlık vermeli ve çalışmalarımızı olabilecek en iyi seviyeye çıkarmak zorundayız.”

Şahin konuşmasının ardından güncel meselelere dair partililer tarafından sorulan soruları cevapladı. ( M. Ali Batı - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir