• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te bin 200 kişilik cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi Belkıs Mahallesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan bin 200 kişilik kapasiteye sahip olan Emine Uslu Cami kılınan Cuma namazının ardından dualarla ibadete açıldı.

Açılış törenine Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik,  Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Şehitkamil Belediye Başkanı  Rıdvan Fadıloğlu,  Şahinbey  Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayırsever Bülent Uslu ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik bir konuşma yaptı.

Çelik, “Allah bizi daima güzel hizmetlerle meşgul etsin. Güzel işlerle meşgul eden ve meşguliyeti de bereketli olan devamlı olan kullarından eylesin. Bu topraklar üzerinde nice ecdat, nice hayırlı insanlar, nice ümera, nice ulemalarımız, nice zenginlerimiz, hayır hasenat sahiplerimiz nice din kardeşlerimiz gelip geçmişlerdir. Geriye ne kalmıştır. Onların eserleri kalmıştır.” dedi.

Gaziantep’te bir taraftan yapımı tamamlanan camilerin açılışı yapılırken bir taraftan da Cami inşaatlarının devam ettiğini belirten Çelik, “Bu gün bizim Gaziantep’imizde de onlarca camimiz şu anda inşaat halindedir. Camilerimiz bir taraftan hazır hale getiriliyor. İnsanımızın kardeşlerimizin halkımızın emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından cami kurdele kesilerek dualarla ibadete açıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir