• DOLAR 32.547
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2426.46
  • ...
Elektrik hatları yenileme işlemleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölge illerinden Batman’ın Gültepe Mahallesinde elektrik hatlarının yeraltına alınması ve eski elektrik direklerinin kaldırılarak yerlerine yeni direklerin dikilmesi çalışmaları devam ediyor.

Mahallede görüntü kirliliğinin yanı sıra arızalara sebep olan elektrik hatları, yeraltına alındı. Bölge Hastanesi, Eflatun Caddesi ve Ömer Hayyam Caddesi arasında kalan bölge ile Yeni Sanayi Sitesi civarındaki 185 eski direk kaldırılırken, buralara 10 adet beton köşk trafo binası yapıldı.

Gültepe Mahallesinde 13 kilometrelik bir alanda çalışma gerçekleştirdiklerini de ifade eden Proje tesis yöneticisi Bilal Altunç, “Burada bulunan alçak ve orta gerilim havai enerji hatlarını tamamen yeraltına aldık. Bu sayede müşterilerimizin enerji talepleri daha güvenli şekilde karşılanıyor. Bu sayede enerji kalitesi arttırılırken, görüntü kirliliği de sona ermiş oldu.” dedi.

Şirket olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini de kaydeden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, “Batman’ın enerji konusundaki sıkıntılarına vakıfız.  30 yıllık dönemde biriken sorunların çözümü için çalışıyoruz. İşimiz kolay değil, ama gerçekleştireceğimiz yatırımlar ile Batman, kısa sürede enerji sorunu olmayan kentler arasında ilk sıralara yükselecektir. Bu konuda azimli ve karalıyız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir