• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Çağrı-Der`den Mustazaflar Haftası programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde faaliyet gösteren Kâhta Çağrı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Çağrı-Der) tarafından Mustazaflar Haftası münasebetiyle program düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yapılan konuşmalar ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle dünya Mustazafları anıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Remzi Cibik Hoca, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Mustazaf ve Müstekbir kelimelerinin anlamı üzerinde duran Cibik Hoca, “ Rabbimiz, Kuran-ı Kerim`de ‘Bu halk için yardım edin ve infakta bulunun onları zulümden kurtarın onlar için savaşın` diyor. İnsanlar zulüm görürken işimden, ekmeğimden olurum ya da işyerim yıkılır veya evim talan edilir korkusuyla sessiz kalanların; Kur`an-ı Kerim onların akıbetlerinin çok kötü olacağını söyler.” dedi.

Halepçe, Suriye, Irak, Filistin gibi Müslüman ülkelerde yaşanan dramlara değinen Cibik Hoca, şöyle konuştu: “ Halepçe`de binlerce Müslüman vahşice, insanlık dışı yöntemlerle katledildiler. Filistin, ırak, Suriye` de insanlar açlıktan ölüyorlar ve biz Mustazafız diyoruz. Vallahi bunların yanında bizim Mustazaflığımız şüpheli olur. Açlıktan ölen ve zulüm gören kardeşlerimiz varken Mustazaf kelimesini iyi anlamamız ve idrak etmemiz lazım.”

Program, Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen siyer sınavı yarışmasında dereceye girenlerden; Resul Yıldız, Remzi Cibik, Hüseyin İlanlı, Musa Karakaya, İbrahim Yavuz, Eyüp Can Çelik, Hasan Şuayb İlanlı ve Ahmet Yasin Yetiş`e verilen ödül töreni ile devam etti.

Program, daha sonra okunan ilahi ve ezgilerin ardından Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın tarafından okunan dua ve ikramlarla son buldu. ( Ömer Faruk Aydın- İLKHA )














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir