• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Zeynep Der Başkanı Alpat`tan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katılmak üzere kente gelen Zeynep Der Başkanı Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek, kentte ve bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Alpat ve beraberindeki heyeti HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı temsilcileri ve partili heyet karşıladı.

“PKK üzerinden bölgemizde büyük bir oyun oynanıyor”

Diyarbakır`da yaşanan gelişmeler ve halkın mağduriyeti hakkında bilgilendirmede bulunan Temel, Kürtler üzerinden kirli hesapların yapıldığına dikkat çekerek, emperyalist dünyanın saldırılarının odak noktasının bölgemiz olduğuna dikkat çekti.

PKK üzerinden bölgede büyük bir oyun oynandığını söyleyen Temel, "Bizler de bu oyunların farkında olmalıyız. Aksi takdirde halk olarak daha büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya kalırız ki bunun hesabını da Allah`a veremeyiz. Azmanlaşmış ve diktatörleşmiş örgütten bu halkı kurtarmamız ve sahip çıkmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Halkın maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek zorundayız”

Müslümanların asli görevlerini icra etme zamanının geldiğine dikkat çeken Temel, bölgede halkın kurtarıcısı olarak beklenenlerin Müslümanlar olması gerektiğine vurgu yaptı.

Temel, “Halkın bu durumdan kurtulması için çaba sarf etmesi gerekenler, Müslümanlar olmalı. Bu durum karşısında Müslümanların el ele vermeleri, kendi aralarındaki menfi ve küçük hesapları terk etmeleri ve bu iş için kafa yormaları gerekmektedir. Her hâlükârda bu halkın maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek zorundayız.” dedi.  

“Halk kendisine merhamet elini uzatanlara rağbet ediyor”

Halkın bölgede yaşanan çatışma ortamına prim vermediğini ve bunun cevabını da Newroz alanına gitmeyerek ortaya koyduğunu söyleyen Temel, geçen yılın Newroz'u ile bu yılın Newroz'unun karşılaştırılması durumunda halkın tepkisinin çok iyi anlaşılacağının altını çizdi.

Temel, “Geçen yılın Newroz'u ile bu yıl yapılan Newroz'u karşılaştırdığımızda karşımıza şu çıkıyor; Halk kendisine şiddeti dayatanları tasvip etmiyor. Halk kendisine hizmet eden, yardımcı olan ve merhamet elini uzatanlara rağbet ediyor, güveniyor ve destek veriyor.” şeklinde konuştu.

“Maalesef şu ana kadar böyle bir duyarlılık görmedik göremiyoruz”

Kürt halkının en belirgin özelliklerinin cesaret, cömertlik, namus olgusu ve dindar oluşları olduğunu belirten Temel, örgütün bu ulvi değerleri halkın hayatından ve kültüründen çıkarmak için büyük bir çaba sarf ettiğini, cesaretini ise menfi yollarda heba ettiğini söyledi.

Temel sözlerine şöyle devam etti: “Örgüt bu dört hasleti de bu milletin elinden çekip aldı. Ama hamd olsun bizler HÜDA PAR olarak partiler üstü bir bakış açısıyla bu halkın arasında ayırım gözetmeden, 'şu', 'bu' deyip ayırmadan sıkıntılarını tespit ettik ve yaralarını sarmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Fakat yapabildiklerimiz yeterli değildir. Bugün, hemen, vakit kaybetmeden ülkenin batısındaki Müslüman kardeşlerimizin, İslami camiaların müntesiplerinin Cizre`ye, Sur`a gelerek buradaki mağdur, mazlum halkın sıkıntılarını dinlemeleri, haksız yere katledilmiş çocukları için taziyelerde bulunmaları ve en azından onların dertleri ile dertlenmeleri gerekirdi. Ama maalesef şu ana kadar böyle bir duyarlılık görmedik, göremiyoruz. Olaya karşı sadece seyirci kalınıyor olması söz konusu. Müslümanlar olarak birbirimize karşı gösterdiğimiz bu duyarsızlık bizlere çok pahalıya mal oluyor, olmaya da devam edecek. Bu durumdan mustaribiz.”

“Müslümanların ne zaman bir projeleri oldu ki…”

M. Bahattin Temel`i dinledikten sonra olayın vahametini daha iyi gördüklerini belirten Alpat, yaşanan bu olaylar karşısında Müslümanların duyarsız kalmasının kabul edilebilir bir tavrı olamadığını belirterek, “Müslümanların ne zaman bir projeleri oldu ki kendi sorunları halledebilsinler, birbirlerini kapsayabilsinler. Şahsen böylesi bir durumu ben hiç beklemiyorum. Biz Müslümanların sorunu sadece doğuda yaşananlarla sınırlı da değil maalesef.” diye konuştu. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir