• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
HÜDA PAR`dan Kaynartepe esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcısı Metin Turan, Bağlar İlçe Başkanı M. Beşir Çelik ve beraberlerindeki heyet ile çatışmalar nedeniyle mağdur olan merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi esnafını ziyaret etti.

Kaynartepe esnafının sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, esnafı ziyaret etmelerindeki amaçlarının halkın yaşadığı mağduriyetleri yerinde görmek, halka destek olmak ve bu mağduriyetleri bir rapor haline getirerek yetkililerin dikkatlerine sunmak olduğunu belirtti.

Mağdur olan esnafı sahiplenmek gerektiğini belirten Turgut sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim bu ziyaretlerimizin amacı halkımızı yaşanan bu mağduriyetlerden haberdar etmemiz ve mağdur olan kardeşlerimizin dertlerini paylaşmamız içindir. HÜDA PAR olarak burada bir kampanyayı başlatacağımızın haberini vermek istiyorum. Kampanya kapsamında halkımızdan alışverişlerini Sur ve Kaynartepe esnafından yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Bizler birbirimize yardım eli uzatmalıyız. Hep beraber bu sıkıntıları aşacağız inşallah. Sorunlarınızı dinleyecek ve bunu bir rapor haline getirerek hem kamuoyuyla paylaşacağız, hem de yetkili mercilere bildireceğiz. İnşallah bu şekilde bir kamuoyu oluşturarak hükümeti bu konuda daha hassas davranmaya davet edeceğiz. Bu çağrılarımızla umuyoruz ki halkın mağduriyeti görülecektir.”

Yaşanan çatışmalardan dolayı en büyük mağduriyeti halkın yaşadığına dikkat çeken esnaflar ise iş yapamaz hale geldiklerini söylediler.

“Halk artık neyin ne olduğunun farkına vardı”

Yaşanan çatışmalardan dolayı büyük bir mağduriyetin yaşandığını, halkın çatışma değil huzur istediğini belirten bir esnaf ise şöyle konuştu:

“35 yıldır Diyarbakır`dayım ancak hiç bu kadar korkmamıştım. Ben kendim korkmuyorum ama çocuklarıma zarar gelmesinden korktum. Gecenin yarısı halkı çatışmaların içinde bıraktılar, insanları mağdur ettiler. Siz büyüklerimizden bu konuyu çözmenizi bekliyoruz. Biz sadece huzurlu bir ortam istiyoruz. Bu huzurlu ortamı çocuklarımız görsün. Yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyoruz. Halk artık huzursuzluk istemiyor. İnşallah iyi olacağız. Halk artık neyin ne olduğunun farkına vardı. Halk artık bu çatışmalara tepki gösteriyor. Hayat insana tecrübeler yaşatıyor. Bir musibet bin nasihata bedeldir.”

“Herkes HÜDA PAR`ı umut olarak görüyor”

HÜDA PAR`ın kendilerini sahiplenmesini ve ziyaret etmesini çok anlamlı gördüklerini ifade eden bir başka esnaf ise “HÜDA PAR`ın ziyaretini halk olarak bekliyorduk. Bu toplumun yaşadıklarını görüyorsunuz. Sizler bizim için bir umutsunuz. Şu an büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu yaşanan çatışmalar bizi mağdur ediyor. Bu çatışmaların acısını halk çekiyor. Sizleri burada görmek bizi sevindirdi. Ben esnafım ve her kesimden gelen insanları burada görüyoruz. Bilmenizi isteriz ki herkes HÜDA PAR`ı bir umut olarak görüyor.” dedi.

Yaşadıkları sıkıntıların, çektikleri ıstırap ve yokluğun kimsenin umurunda olmadığını belirten bir kadın ise çocuğuna zarar gelmesinden çok korktuğunu söyledi.

“Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak bizden ne istiyor?”

Kendilerinin artık can güvenliğinin kalmadığını ve çocuklarının hayatları için endişe ettiğini söyleyen kadın, yaşadıkları acıyı şöyle anlattı:

“Halkın mağduriyeti Selahattin Demirtaş`ın umurunda değil. Bütün bu yaşananlar Demirtaş`ın hesabına geliyor. Ortada mağdur olan bizler oluyoruz. Evin içinde çatışmalar olduğunda sersem gibi olmuştuk. Ben canımdan vazgeçtim ama çocuğumdan korkuyorum. Çocuğuma zarar gelmesin diye onları evden çıkarıp göndermek zorunda kaldım. Bize bunları yapmaya ne hakları var? Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak bizden ne istiyor?”

“Ekmek paramı çöpe attım Allah onlara bırakmasın”

Yaşadığı mağduriyeti dile getiren bir esnaf da şöyle konuştu: “Başımıza gelen musibet çok ağır. Ben şu an kiramı dahi çıkaramıyorum. Müşteri gelmediğinden dolayı bakın işyerimi kapatıyorum. 10 bin lira zararım var. Ben kasabım ve işyerimdeki etleri satamadığım için hepsi bozuldu. Ekmek paramı çöpe attım. Allah onlara bırakmasın”

“Çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyoruz”

Çatışmalarda evi zarar gören yaşlı bir bayan ise evinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Yaşlı kadının mağduriyetini dinleyen Vedat Turgut, evde incelemelerde bulunarak, yetkililere mağduriyetlerin giderilmesi için çeşitli temaslarda bulunacaklarını söyledi.

Bir eczanede yaşadığı mağduriyeti anlatan başka bir kadın ise Kulp ilçesinde bulunan köylerinin yakıldığından dolayı Kaynartepe`ye geldiklerini, yaşanan bu felaketten dolayı da mağduriyetlerinin şimdi daha da büyüdüğünü belirterek tepkisini dile getirdi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)




























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir