• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Adana'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerindeki çoğu imarsız olan gecekonduların yerine 4 bin 80 konut ile 317 işyeri yapılacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yürütülecek ve bin 785 hak sahibini ilgilendiren projenin 2017'de tamamlanacağı bildirildi.

Seyhan’daki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ayrıntılarını basın mensuplarıyla paylaşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede 8 ayrı kentsel ve yerinde dönüşüm projesi planladıklarını belirtti.

Eski Adana olarak tanımlanan Barbaros ve Bey mahallelerine yönelik projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını, diğer projelerin de hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Karalar, projenin partilerin de üstünde Adana Projesi olduğunu söyledi.

Barbaros ve Bey mahallelerinde yapılacak konutlara Yeşilvadi Evleri adının verildiğini ifade eden Karalar,  “İlçemizde kentsel dönüşüme 2 mahalleden başlıyoruz. Bu bölgede imarsız ve sağlıksız bir yapılaşma bulunuyor. Riskli yapılar, çıkmaz sokaklar, itfaiye girmeyen sokaklar, eski yapılar en ufak bir afette çok fazla can ve mal kaybının olacağı yapılar var.” sözleri ile kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Toplam 4 bin 80 konut ile 317 işyerini kapsayan proje kapsamında Bey ve Barbaros mahallelerine 1+1'den 4+1'e kadar 6, 8, 10 ve 12 katlı binalar yapılacağını belirten Karalar, “Bu binalar, depreme dayanıklı yapılar olacak. 29 Mart'ta bin 785 hak sahibi ile görüşmeler başlayacak. Kısa sürede ikna edip kazma bu yıl içinde vurulacak.” ifadelerini kullandı.

Projenin ve binaların TOKİ tarafından yapılıp 2017'de bitirileceğini işaret eden Karalar, “4 bin 80 konuttan hak sahiplerinin dışında kalan vatandaşlara TOKİ tarafından satılacak. Burası konutları, yaşam alanları, çocuk parklarıyla herkesin her ihtiyacının düşünüldüğü bölge olacak. Projenin ilki bittikten sonra ikinci etap başlayacak. İlçemizde Sucuzade, Barış, Mestanzade, Sakarya, Barış, Döşeme, Havuzlubahçe ve Hürriyet mahallelerinde 8 dönüşüm projemiz de hızla yapılacak. Bu kentin projesi, herkesin yardımcı olması gerekiyor.” diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir