• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
İhracatçılar çifte vergiye tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Hükümeti tarafından hem İbrahim Halil Gümrük Kapısı'nda hem de Bağdat’ta alınan gümrük vergilerinin ihracat yapan işadamlarını olumsuz yönde etkilediği belirten ihracatçılar, hükümetin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, bu konuda yetkililerden çözüm talebinde bulundu.

Kılıç, “Türkiye’den Irak’a ihracat yapan işadamlarımız ilk olarak İbrahim Halil Gümrük Kapısı’nda gümrük vergisi ödüyorlar. Bir de bu yetmezmiş gibi, Bağdat merkezinin güneye geçiş yolu olmasından dolayı Bağdat Hükümeti tarafından da ayrı bir gümrük vergisi alınıyor. İhracatçı işadamlarımızdan alınan bu iki vergi dolaylı olarak belimizi büküyor.” dedi.

Yetkililere seslenen Kılıç, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, ilgili Bakanlıklar ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bu durumu çözüme kavuşturması gerekir. Zaten çok zor şartlar altında ihracat yapan işadamlarımız, alınan bu iki vergi ile de beli bükülüyor. Bizim yetkililerden talebimiz, söz konusu sorun ile ilgili bir çözüm bulmalarıdır. Aksi takdirde ihracatımız tıkanma noktasına gelecektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir