• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
BENi iZLEMEYE DEVAM EDiN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Siyaset Gemisi / Doğruhaber

Sanırım Türkiye`nin ilk özel televizyonunun çok tutan sloganlarından biriydi bu: “Bizi izlemeye devam edin.” Sonradan bazı siyasiler de bu sözü kullandılar; ama pek tutmadı.

Siyasette vizyon önemli bir şeydir.

Yeni bir şey söylemeyenlerin takip edilmeyeceği, izlenmeyeceği konusunda bilgiler paylaşmıştı dönemin popüler “imaj maker”ları.

Bazıları bu sözleri söylemeye gerek duymadan kendini takip ettiriyor.

Mesela Selahattin Demirtaş…

Esprili, sazlı-sözlü bir süreç yaşamıyoruz; ama HDP eş başkanı söyledikleri ile kendini takip ettiriyor.

Bakın Ankara patlaması sonrası yaptığı açıklamanın bir bölümünde şunları diyor:

“Dünyanın demokratik ülkelerinde bir bomba patladığında herkes barış cephesinde yan yana omuz omuza gelir. Bizdeki eksiklik budur. “Saldırı tüm topluma yapılmıştır, kucaklaşalım” diyebileceğimiz bir ülke bırakmadılar. Her saldırının mağduru bunlar. Sorsanız, kutuplaştırmada da yine mağdur onlar. Oysa yaşam tarzından etnik kimliğine kadar insanları ayrıştıran bunlar.

Şırnak`ı, Yüksekova`yı, Nusaybin`i de Cizre ve Sur gibi yaparak mı çözeceksiniz? Biz iktidarda olsak, hiçbir şey yapamazsak kardeşliği sağlarız, bu kutuplaşmayı önleriz.”

“Klasik bir Demirtaş açıklaması” diyorsanız, yanılıyorsunuz.

Boldlu cümleye bir daha bakın.

“Bodrum Cizre`ye Uzak Değil” diyerek Cizre`de bodrumda kalan militanları işaret ettiği iddia edilmişti daha önceden. Kezâ “Bu topraklarda ancak kanalizasyon temizlersiniz” demişti de bundan Sur ilçesinde kanalizasyona gizlenen militanları işaret ettiği ve imha edilmelerini sağladığı iddia edilmişti.

Sur ve Cizre`de operasyon bitti, Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin`de başladı.

Özellikle Yüksekova`nın Pkk için çok önemsendiği ve çok sayıda militanın konuşlandığı biliniyor. Sur ve Cizre operasyonlarındaki tahribat ve yıkımı görenler aracılık yaparak Yüksekova`da çatışma olmadan bir çözüm bulunması için çalıştılar ve devlet yetkilileriyle görüştüler. Daha önce Silvan`da iki kez olduğu gibi bir koridor açılması durumunda Pkk`lilerin ilçeyi terk edeceği söylendi devlet yetkililerine. Görüşmeler devam ettiği için de Pkk tarafından bir tek kurşunun atılmadığı bilgisi paylaşıldı.

Ve tam bu esnada Demirtaş`ın açıklaması…

“Şırnak`ı, Yüksekova`yı, Nusaybin`i de Cizre ve Sur gibi yaparak mı çözeceksiniz?”

Yanlış anlamayın bu bir soru ve suçlama değil.

İster subliminal mesaj deyin ister niyet okuma, bazıları eski örneklerden yola çıkarak Demirtaş`ın “Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin`i de ancak Sur ve Cizre gibi çözebilirsiniz” demek istediğini iddia ediyor.

Ve “Beni izlemeye devam edin” diyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir