• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Özgür Gündem`den Efendimiz`e (SAV) SAYGISIZLIK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / İstanbul

PKK ve onun bileşenlerinin İslam`ın kutsallarına her fırsatta hakaret etmelerine bir yenisi daha eklendi. PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi`nin 9 Mart Çarşamba günkü sayısında yayımlanan bir karikatürde, peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV) ‘in kadınlarla ilgili “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifine atıfta bulunularak hakaret ettiği görüldü. Daha önceleri de PKK`nin türevi olan kimi kuruluşlar tarafından defalarca İslam`ın kutsallarına hakaret edilmiş, bu tavır başta Müslüman Kürt halkı olmak üzere bütün bir kamuoyunun sert tepkisine neden olmuştu. Hatırlanacağı üzere daha önce PKK bileşenleri kimi kuruluşlar, Silopi`de çarşaflı kadınları zincirleyerek tesettürlü kadınlara hakaret etmiş, ardından aynı sahne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteklediği bazı sergilerde de devam etmişti.

İslami STK`lardan basın açıklamasına davet

Pkk çizgisindeki gazetenin Peygamber Efendimize yönelik saygısızlığına Diyarbakır`daki İslami STK`lar, tepki amaçlı kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

Özgür Gündem Gazetesi`nde Halil İncesu imzasıyla çizilmiş olan Peygamberimize hakaret içerikli karikatüre tepki göstermek amacıyla Cuma namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, çizilen karikatür hatırlatılarak, Peygamber Efendimizin “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisine hakaret edildiği belirtildi. Açıklamada, “Değişik zamanlarda İslam`a ve aziz Peygamberine hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren bu zihniyeti kınamak amacıyla ‘İslam ve Peygamber düşmanlarına lanet olsun` adıyla bir kitlesel basın açıklaması düzenlenecektir.” denildi. “Yerli Charlie Hebdo`ları lanetlemek amacıyla düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz” ifadelerine yer verilen duyuruda kitlesel basın açıklamasının 11 Mart Cuma günü Ofis`teki AZC Plaza önünde Cuma namazı sonrası yapılacağı bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir