• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Sur`daki muhacirlere ensar olalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar bir ayı geride bırakırken, çatışmalı süreçte mağdur olan ve göç etmek zorunda kalan aliler için yardım kampanyası başlatıldı. Diyarbakır`da faaliyet yürüten 72 İslami STK, hayırseverleri ‘Surdaki muhacirlere Ensar olalım` sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Basın açıklamasını 72 STK adına okuyan Murat Koç, PKK`nin kör bir savaşı ‘Öz Yönetim`  kılıfı altında şehir merkezlerine taşıdığını, devletin de bu sorunu askeri yöntemlerle çözmek istemesi sonucu evlerin yıkıldığına ve halkın göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

PKK`nin şehir merkezlerinde kazmış oldukları hendek ve taş yığınlarıyla, aylardır silah stokladıklarını ve bölgeyi kurtarılmış bölge hayal ettiğin belirten Koç, PKK'nin eylemlerinin zararını yine mazlum halkın çektiğini vurguladı.

PKK`nin çukur ve barikat siyasetine devletin tanklarla ve toplarla karşılık vermesi sonucunda binlerce insanın evini barkını terk etmesine sebep olduğunu belirten Koç,  “Kimisinin kış mevsiminde aç perişan bir vaziyette akrabalarının yanına sığınmalarına, kiminin ise geçici barınma yerlerini iskân etmelerine sebep olmuştur.”  ifadeleri kullanıldı.

Esnafların mağduriyetine ve tarihi Kurşunlu Caminin yakılmasına da değinen Koç,  “Yine bu kaos ve şiddet sarmalında binlerce esnaf aylardır işyerini kapatmak zorunda kalarak bu mağduriyeti iliklerine kadar yaşamaktadırlar. Bazı ilçelerde halen devam etmekte olan bu sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar sonucunda yaşadığımız bu şehirde, hemen yanı başımızda Diyarbakır`ın Sur ilçesinde de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Süren kaos sonucunda Diyarbakır`ın önemli tarihi ibadethanelerinden Kurşunlu Camii bile yakılıp yıkılmış, yine tarihi Dört Ayaklı Minare de zarar görmüştür.  Halen Sur ilçesindeki birçok camide ibadet bile yapılamamaktadır. Bizler, bu vesileyle cami yakacak kadar insan olmaktan uzaklaşan zalimleri Allah`a havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerimizin yaralarına merhem olalım”

Çatışmalar neticesinde yüzlerce evin hasar gördüğünü ve binlerce insanın canlarını kurtarmak amacıyla temel bazı eşyalarını bile alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Koç, bazı okulların da yakıldığına ve eğitime ara verildiğine dikkat çekti.

Koç,  “Diyarbakır İslami STK`ları olarak bugün zulüm ve sıkıntı çekerek yerlerinden ve yurtlarından edilen mazlum halkın yanında olduğumuzu ilan etmek ve aynı zamanda tüm duyarlı kesimlere hatırlatıcı görevimizi yapmak üzere burada bulunmaktayız. Bu amaçla Sur ilçesinde mağduriyet yaşayan kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilme umuduyla ‘Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım` şiarıyla gıda, battaniye ve nakdi yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız.” dedi.

Koç son olarak,  “Tüm hayırseverleri, kurum ve yapıları bu kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.” dedi.  (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak - ILKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir