• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
“Bizi babasız bıraktılar bari mezarsız bırakmasınlar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye  Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın 1998'de Batman'da kaçırılarak katledilmesi ile ilgili Cevzet Soysal`ın oğlu Mücahit Soysal, Hükümet yetkililerinin yaklaşık 9 aydır konuyla ilgileneceğini söylemesine rağmen halen katillerin bulunmasına yönelik somut bir adım atılmadığını belirterek, babasının gömüldüğü yerin belli olduğunu ve en azından na`şının bulunmasına yönelik bir adım atılması gerektiğini söyleyerek gösterilen duyarsızlığa tepki gösterdi.

Dönemin  İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun`un  “İn” adlı kitabıyla gündeme getirdiği Cevzet Soysal cinayetinin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirten Mücahit Soysal, İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun`un  'İn' isimli kitabında yer alan ve Batman`da 1998 yılında 'Paralel Yapı' ya bağlı polisler tarafından kaçırılarak katledildiği belirtilen babası Cevzet Soysal hakkındaki gerçeklerin yaklaşık 9 aydır ortaya çıktığını söyledi.

Yaklaşık 35 bayramı babalarından bihaber geçirdiklerini belirten Mücahit Soysal, tek isteklerinin kemikleri dahi olsa babalarının ortaya çıkarılarak üzerine gidip Fatiha okuyabilecekleri bir mezarının olması olduğunu söyledi.

“Kişi hem Doğu`da yaşıyor ve İslami kimlikliyse devlet umursamıyor”

Babasının olayının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen konuyla halen ilgilenilmediğini ve ilgileneceklerini söylemesine rağmen hükümet yetkililerinin somut herhangi bir adım atmadığını belirten Soysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konuyla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç ile görüştüm. Bize, ilgileneceklerini söylediler ama bugüne kadar herhangi olumlu bir adım atılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a mektup gönderdim. Beni aradılar, konuyla ilgileneceklerini söylediler fakat onlarda ilgilenmedi. Babamın cinayeti, gömüldüğü yer ve katilleri belli olmasına rağmen 9 aydır yetkililer bir adım atmıyor. Batıda bir cinayet işlendiğinde devlet yetkilileri, bütün güvenlik güçlerini teyakkuza geçirip, olayı hemen açığa çıkarıyor. Ama Doğu`ya baktığımızda, İslami kimliğe sahipsek devlet yetkilileri olayları umursamıyor.”

“Gülen Hareketinin üzerine gitmek için babamın olayını kullanıyorlar”

Babasının katledilme olayının, cinayeti işleyenlerin belli olmasına rağmen yetkililerin konuyla ilgilenmemesinden dolayı şüphe içerisinde olduklarını ve cinayetle ilgili olarak tüm verilerin elde olmasına rağmen bir adımın atılmıyor olmasının kendilerinde şüphe duygusu ortaya çıkardığını ve adalete olan güvenlerini zedelediğini söyledi.

Soysal, “Kanaatimce Güneydoğu`da yaşadığımız ve İslami kimliğe sahip olmamızdan dolayı yetkililer bir adım atmıyor. Polisin televizyonlara çıkıp babamın gömüldüğü yeri söylemeye hazır olduğunu söylemesine rağmen devlet yetkilileri, görmezden geliyor. Açıkçası Hükümet yetkilileri, babamın olayını kendileri için kullanmaya çalışıyor. Yani Fethullah Gülen Örgütü`nün üstüne gitmek için benim babamın olayını kullanıyorlar. Babamın olayının açığa çıkması için uğraşmıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Babasız olmak üzüntü veriyor”

Yaklaşık 35 bayramı babasız geçirdiklerini belirten Soysal, tek isteklerinin kemikleri dahi olsa babalarının na`şının ortaya çıkarılması olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı.

 “Yaklaşık 35 bayramdır bayramlarımızı babasız geçiriyoruz. 9 aydır babamın olayı açığa çıktı. Bizim tek bir isteği var, o da babamızın na`şının ortaya çıkarılmasıdır. Bizlerde herkes gibi babamızın mezarına gidip bir Fatiha okumak istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Yetkililerin, empati kurmalarını istiyorum. Onlarında ölmüş babaları vardır. Bir de babasız olmak başka bir üzüntü. Mezarı olmayan bir baba düşünmek daha da zordur. Tek isteğimiz, gidip bir Fatiha okuyabileceğimiz bir mezarımız olsun.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir