• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Gaziantep belediyesinden ücretsiz tüp bebek hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır çocuk özlemi çeken Gaziantepli annelerin özlemini dindirmek amacıyla tüp bebek yapmak isteyen anne adaylarına ücretsiz tüp bebek imkânı sağlamak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile özel bir tüp bebek merkezi arasında, düzenlenen törenle protokol imzalandı.

Tüp bebek merkezi önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık alanında Türkiye’nin büyük bir mesafe kat ettiğini ifade ederek, dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye’nin 10 yılda başardığını dile getirerek, “Anne ve bebek ölüm oranlarında çok önemli mesafeler kat ettik. Tabi hükümetin bazı meselelere el atması gereken hususlar var. Tüp bebek projesi de bunlardan birisi. Bugün Türkiye artık kanser ilacını kendisi üretime projesini başlattı. Türkiye, Medikal ekipmanlarını üretip dışa bağımlılığını azaltmıştır.”şeklinde konuştu.

Anne adaylarına hitap eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, en mutlu günlerinden birisini yaşadığını belirterek, toplumun temelinin ailenin oluşturduğunu, ailenin ise çocuklar ile güzelleştiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ile tüp bebek merkezi yetkilileri arasında protokol imzalanarak, tüp bebek merkezi gezildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir