• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
HDP`nin bildirgesinden din ve ahlak düşmanlığı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER 

HDP Eş Genel Başkanları Selahaddin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, partilerinin, “Büyük İnsanlık Çağrısı” ana başlığı ile oluşturulan seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgenin başlığı her ne kadar ‘Büyük İnsanlık Çağrısı` olsa da içerik bunun aksini gösterdi. Müslüman memlekette Din dersinin kaldırılması ve LGBTİ`lerin desteklenmesi vaadi, HDP`nin bildirgesinin ana konusu oldu.

DİYANET`İ VE DİN DERSİNİ  KALDIRACAKLARMIŞ!
% 99`u Müslüman bir ülkede Diyanet`in ve Din dersinin kaldırılacağının açıklandığı bildirge garabet olarak yorumlandı. Bildirgenin bu konu ile ilgili maddesi şöyle; “Herhangi bir dini inancı olmayan yurttaşların özgürlüğünü anayasal güvenceye kavuşturacağız. Zorunlu din dersi uygulamasına son vereceğiz. Din dersleri seçmeli olacak. Alevi çocuklarının din dersi politikasıyla dayatmaya uğramasına izin vermeyeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılarak devletin din alanından el çekmesini sağlayacağız. Bütün inanç toplulukları din özgürlüğü serbestçe yaşayabilecek. Cemevleri ibadethane olarak tanımlanacak. Dini inancın gereği olarak kabul edilen kılık kıyafete hiçbir alanda müdahale edilmeyecek. Irkçı milliyetçi politikaları bitireceğiz.”

BİLDİRGEDE LGBTİ`LİLERE DE  ÖZEL BAŞLIK AÇILDI
Bildirgede sapkınların oluşturduğu LGBTİ grubuna da fazlasıyla haklar tanındı. Toplumu manevi iflasa sürükleyen, toplumsal çöküşün en büyük temellerinden biri olan LGBTİ grubuna verilen haklar ise pes dedirtti. LGBTİ grubuna tanınacak haklar ile ilgili bildirge maddesinde ise şunlar yer aldı;

“Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini inkâr eden, görmezden gelen ve hâkim olan heteroseksizm üzerinde yükselen düzene karşı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve baskıyı ortadan kaldırarak LGBTİ`lerin eşit ve onurlu yaşam sürdürebilmeleri sağlanacak. Türkiye halklarını ve bu coğrafyada yaşayan tüm farklılıkları tanıyan yeni bir anayasa, LGBTİ`lerin eşitliğini tesis etmek için de elzemdir. HDP, LGBTİ`lerin tanınma sorununu önemli bir problem olarak görerek eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımları gerçekleştirecek. Eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlar başta olmak üzere, tüm yasal mevzuatı LGBTİ`lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve saldırılara karşı korunması ilkesiyle kapsamlı biçimde düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri giderecek sosyal politikalar hayata geçirilecek.”

UÇUK VAADLER SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU
HDP`nin din ve ahlak dışı vaadleri yanında uçuk ekonomik vaadleri de oldu. Hem HDP`nin hem CHP`nin kısa süre önce açıklanan seçimin ekonomik vaadleri sosyal medyada alay konusu oldu. “Yalandan kim ölmüş, bol keseden atmak bedava…” yorumlarıyla vaadlere işaret eden sosyal medya takipçileri bir de HDP-CHP`nin seçim vaadlerine nazire vaadlerde bulundular.

İŞTE O VAADLERDEN BİR KAÇI:
-Kimse çalışmayacak
-Yeni doğanlar dâhil kişi başına 10000 dolar maaş
-Her aileye ücretsiz hizmetçi
-Dolayısıyla bir hizmetçiye de bir hizmetçi
-Savaş olmayacak, askerlik olmayacak
-Akaryakıt, elektrik, su bedava
-Ulaşım, iletişim bedava
- Doktor, ilaç, market, pazar, kasap alışverişi bedava
-Her doğan çocuğa bir ev, 18 yaşındakilere araba
-Okula gitmeden bütün diplomalar verilecek
-Bilgi, beceriler çip ile gençlerin beynine yerleştirilecek
-Kimse borçlu olmayacak,  herkes alacaklı olacak
-Kimsenin üzülmesine izin verilmeyecek
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir