• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
ABD`li heyet HÜDA PAR`ın oy oranını merak ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de yerel seçimlere üç hafta gibi bir süre kaldı. Siyasi partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçim sonuçlarını sadece Türkiye değil Avrupa ve ABD de yakından takip ediyor. Özellikle ABD yerel seçimde hangi illerden, hangi partinin kazanacağını yakından takip ediyor. Özellikle bölgenin nabzını tutmak için bölge illerine peş peşe heyetler geliyor.

 ABD’li bir heyet geçtiğimiz günlerde Batman’ı ziyaret ederek bazı görüşmeler yaptı. Batman’da yapılan görüşmeyi köşesine taşıyan Arif Arslan, Adana ikinci Konsolosluğu görevine yeni atanan Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell’in tercüman Hamza Uluçay’la birlikte Batman’a geldiklerini ve yapılan görüşmelerde yerel seçim sonuçları ile ilgili görüşmeler yapıldığını söyledi. Tercümanın kürtçe ile birlikte dört dil bildiğini söyleyen Arslan, Adam K. Cardwell’in de iyi derece Türkçe bildiğini sözlerine ekledi.

 Batman’a gelen heyetin Diyarbakır ve Mardin’i de ziyaret ettiğini köşesine taşıyan Arslan, ABD’lilerin HÜDA PAR, Ak Parti ve BDP’nin oy oranını merak ettiklerini yazdı. ABD’li konukların özellikle merak ettiği partinin ise HÜDA PAR olduğunu ve HÜDA PAR’ın bölgede alacağı oy oranını merak ettiklerini ifade eden Arslan, “ABD’li konukların merak ettikleri bir başka konu ise; HÜDA-PAR’ın ilk kez gireceği seçimlerde alacağı oy oranıydı. HÜDA-PAR’ın seçim kampanyasının da ABD’li konukların dikkatlerinden kaçmadığını belirten Arslan, ABD’li heyetin; “Batman’a girdiğimizde Hüda Par’ın seçim kampanyasındaki flama ve bayrakları dikkatimizi çekti…” diye belirttiklerini yazdı. (Muhammed Can / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir