• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Dershaneler kapatılsın mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar halkın kafasını da karıştırdı. Kimileri okulların görevlerini hakkıyla yerine getirmesi için dershanelerin kapatılması gerektiğini savunurken kimileri ise dershanelerin kapatılmasının ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan öğrencilerin daha da mağdur olacağını savunuyor.

Öğrencilere okulda gerekli eğitimlerin verilmesi durumunda dershanelerin zaten kendiliğinden kapanacağını söyleyen Habip Yıldırımçakar, "Öğrenciler kendilerini okullarda geliştirebilseler ve gerekli eğitimleri alsalar. Dershanelere hiç ihtiyaç kalmaz. Dershanelerin kapatılması belki milli eğitim bakanlığına bağlı okulların biraz daha iyi çalışmasını sağlama noktasında önemlidir. Eğer öğrenciler hepsi dershanelere gidiyorsa o zaman okullara ihtiyaç yoktur. Okullar kapatılsın. Öğrenciler de boşuna 12 yılını okullara vermesinler." dedi.

"Dershane tartışmaları halkın kafasını karıştırdı"
Dershanelerin kapanması ile ilgili kafalarının karıştığını belirten Muzaffer Özkaynak, "son günlerde yapılan haberlerde dershanelerin kapatılması durumunda sanki eğitim iflas eder algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama eğer dershaneler kapanmayacaksa okullar kapatılsın ki öğrenciler doğru düzgün bir yerde ders alsınlar. Dershanelerde sadece verilen eğitimlerin geliştirilmesi söz konusudur. Başka da bir faydası yok." şeklinde konuştu.

"Okullar dershanelere yüzünden ders vermiyor"
Dershanelerin kapatılması kararının yerinde bir karar olduğunu savunan Mehmet Koç, "Zengin olan aileler çocuklarını dershanelere gönderirken fakirler öğrencilerini gönderemiyor. En azından dershaneler kapatılsa okullarda düzgün bir eğitim verilir fakir aile çocukları da bir şeyler öğrenir. Okullar dershanelere yüzünden adam akıllı bir ders vermiyor. Zengin aile çocukları dershanelerde ayrıca hazırlanırken imkânı olmayan öğrenciler ise hem okulda bir şey öğrenemiyor. Hem de dershanelere gidemediği için mağdur oluyor ben dershaneler kapanmalıdır." diye konuştu.

"Dershaneler Milli Eğitime bağlanmalı ve ücretsiz olmalıdır"
Dershanelerin kapatılarak Milli Eğitim`e bağlanması gerektiğini söyleyen Hanifi Can ise, "Bunlar Milli Eğitim bünyesine girdiği zaman tüm öğrenciler faydalanacak. Ortak akıl da bunu gerektiriyor. Ama bu gün dershaneler var fakirlerin çocukları okumuyor sadece parası olan okuyor." dedi.

Dershanelerin kapatılması konusunda Başbakana katıldığını belirten Ahmet Koç, "Dershaneler kapanmalıdır. Benim öğrencilerim var. Ancak maddi durumum iyi olmadığı için gönderemiyorum. Öğrencilerin psikolojisine sanki dershanelere gidilmezse üniversite kazanılmaz diye bir olgu oluşturmuşlar. Bu da öğrencileri okumamak ile dershane arasında bir tercihe zorluyor." ifadelerini kullandı.

"Dershanelerin kapatılmamalı"
Son olarak konuşan Ali Ateş ise 24 yıl fizik öğretmenliği yaptığını belirterek, Hükümetin dershaneler konusundaki kararının yanlış olduğunu savunarak, "Dershaneler bu şekilde kapatılamaz. Ancak uzun süre içerisinde bu ihtiyaç azaltılır. Yoksa bu durumda dershanelerin kapatılması maliyenin kontrolünde olmayan kurs yuvaları ortaya çıkarır. Bu da ayrı bir sıkıntı doğurur. Özel okullar tam olarak buralarda rağbet görmüyor. Ben tek maaşla 5 çocuk okutan bir adamın çocuklarımı nasıl özel okula göndereyim. Ben çocuklarımı dershaneye gönderebildim. Şimdiye kadar böyle ucu sonu belli olmayan bir kararı ilk defa duyuyorum. Tüm öğretmenler de bu konuda şaşkınlık içindedirler." dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir